Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Directeur John Kruijssen (Beter Bed): "Rond Pasen komen we met een mooie boxspringinnovatie"

Op de IMM in Keulen presenteerde Beter Bed een volledig te recyclen matras onder de naam Green Motion. Binnenkort gaat de holding een stap verder. "Rond Pasen komen we met een hele mooie innovatie in Nederland: dan presenteren we een duurzame boxspring die aan het einde van de levenscyclus ook volledig in gescheiden afvalstormen te recyclen is", vertelt CEO John Kruijssen in het radioprogramma BNR Zakendoen. Verder wilde hij niet op details ingaan.

Beter Bed wil niet alleen de grootste online speler worden, het zet met volledig recyclebare matrassen ook in op innovatie, aldus Kruijssen in BNR Zakendoen. "Op de Kölner Messe hebben we een modulair matras gepresenteerd waar geen verlijming meer in zit, dat aan het eind van de levenscyclus te hergebruiken is."
En het bedrijf gaat dus verder: rond Pasen wil het beddenbedrijf een duurzame boxspring lanceren. "Duurzaam slapen wordt steeds belangrijker", weet ook Kruijssen.

4 miljoen euro
In de uitzending vertelde hij verder dat Beter Bed, die onlangs bekend maakte een gang naar de rechter te hebben ingezet vanwege de gifmatrassenaffaire met Duitse chemiereus BASF, liever met BASF aan tafel gaat dan voor het hekje bij de rechter moet gaan staan. De schuimmatrassen zouden door een productiefout van BASF mogelijk een giftige stof bevatten, maar dat bleek loos alarm te zijn. Al met al zadelde de affaire Beter Bed op met een schade van 4 miljoen euro schade. BASF wil tot op heden niet met Beter Bed om de tafel. Dat noemt Kruijssen 'onverteerbaar', maar hij houdt wel de deur op een kier voor een gesprek.

Het volledige interview is te beluisteren via BNR Radio.