Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Steven Beckers wint de Pioneer Award

Batibouw bekroont bijzondere projecten met Building Awards

Op de openingsdag van Batibouw, donderdag 21 februari, zijn de winnaars bekendgemaakt van de Belgian Building Awards. De prijswinnaars zijn: bureau Havana Architectuur, de Schilders in Sint-Amandsberg, Mamout Architects (Rookie of the Year),  Dial Architects en Steven Beckers (de Pioneer Award). De Product Innovation Award ging naar Quick-Step.

Met de Pioneer Award wil de jury Steven Beckers belonen voor zijn innovatief werk.

Batibouw organiseerde deze architectuurawards in samenwerking met Redactiebureau Palindroom, architectura.be, de Orde van Architecten en Ik ga Bouwen & Renoveren (Sanoma). Behalve deze architectenawards werd ook een Product Innovation Award uitgereikt.

Voor de Architectuurawards werd een nieuw concept ontwikkeld waarbij prijzen werden toegekend in vier categorieën. De nieuwe categorie New Way of Living bekroont projecten die op innovatieve wijze inspelen op nieuwe trends in wonen en leven en zo een antwoord bieden op de vraag naar een efficiënter en duurzamer ruimtegebruik. De nieuwe categorie New Way of Working bekroont projecten die op originele wijze een invulling geven aan een kantooromgeving. Met Rookie of the year was er ook een aparte categorie voor jonge architectenbureaus en ten slotte was er nog de Pioneer Award, een bekroning voor een persoon of organisatie die pionierswerk verricht met een grote maatschappelijke relevantie. Voor deze laatste categorie kon men zich niet kandidaat stellen, maar ging de jury zelf op zoek naar een winnaar.

De jury voor de Belgian Building Awards bestond uit 9 architecten, journalisten en publicisten: Rita Agneessens (Linklab), Laure Bertrand (LRarchitectes), Eric Cloes (Ik ga Bouwen), Marc Dubois (architectuurrecensent), Lionel Lhoir (Focus Archi), Rik Neven (architectura.be), Philippe Selke (architectura.be), Arnaud Tandt (NAV en Febelcem) en Marnik Dehaen (waarnemend jurylid namens de Orde van Architecten).

Meer informatie, zie Winnaars Belgian Building Awards bekendgemaakt

Publicatiedatum: