15.000 consumenten op wachtlijst voor minimalistische biertap

De Japanse bierbrouwer Kirin heeft een speciale bezorgdienst ontwikkeld, waarbij gebruik wordt gemaakt van een kleine privé-biertap. De biertap is ontwikkeld door de Japanse ontwerper Yota Kakuda. Door middel van de zogeheten Home Tap kunnen consumenten aan de hand van een lidmaatschap speciale biersoorten aan huis af laten leveren.

De Home Tap won in 2016 een Japanse onderscheiding voor beste ontwerp. Het is een biertap met een minimalistisch ontwerp, dat op een houten oppervlak rust. Binnen de biertap zit een plastic fles met een inhoud van een liter. De fles heeft een speciale laag die ervoor zorgt dat geen zuurstof wordt doorgelaten, zodat de kwaliteit van het bier optimaal blijft.

“De gladde en afgeronde vorm van de biertap neemt een minimale hoeveelheid ruimte in en past makkelijk op de eettafel,” zegt Yota Kakuda. “De cilindervorm, de witte kleur en het plastic materiaal onderscheiden de Home Tap van andere huistapsystemen.”

Voor een bedrag van 6.900 yen (€55) levert Kirin twee keer per maand twee vaten van 1 liter aan huis. De nieuwe dienst is nu al zo populair dat men zich op dit moment hier niet meer voor kan inschrijven. Er is nu een wachtlijst met meer dan 15.000 consumenten.

Meer informatie:
Yota Kakuda Design
yota@yotakakuda.com  
www.yotakakuda.com

Bron: Designboom


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© Wonen360.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven