Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
21 ruimtes, 6 tunnels

Kanye West investeert miljoenen voor observatorium in woestijn

Ergens in de komende jaren wordt de Roden Crater heropend. De Roden Crater is een bouwwerk van de Amerikaanse kunstenaar James Turrel, dat in het begin van de jaren ’70 is ontwikkeld. Voor de heropening van het kunstwerk wordt zo’n $200 miljoen (€174 miljoen) aan financiering geregeld. $10 miljoen (€8,7 miljoen) hiervan is afkomstig van een donatie van Kanye West.

In 1977 werd het eerste en voornaamste deel van de Roden Crater voltooid. Sindsdien is het bouwwerk steeds verder uitgebreid met tunnels en openingen. Als het werk eenmaal volledig heropend is, zal het bestaan uit 21 ruimtes die door middel van zes tunnels met elkaar zijn verbonden. Het bouwwerk vormt een observatorium, waarin met het naakte oog hemellichamen kunnen worden bekeken.

De ontwikkeling van de Roden Crater begon toen Turrel in de jaren ’70 een nacht in een vulkanische krater in de woestijn van Arizona doorbracht. Dit heeft hem ertoe geïnspireerd om de Roden Crater op deze locatie op te zetten. Door de combinatie van lichtval en architectuur wordt  een ervaring gecreëerd met betrekking tot de omliggende geologische structuur en het zicht op de hemel. Bij de ontwikkeling van de Roden Crater nam Turrel oudere observatoria van onder andere de zestiende eeuwse astronoom Tycho Brahe als voorbeeld. Turrel liet zich daarbij ook adviseren door huidige gerenommeerde astronomen.

Meer informatie:
Roden Crater
www.rodencrater.com

Publicatiedatum: