Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Noord-Holland telt het grootste aantal vestigingen

Laatste vijf jaar liefst 10% meer meubelstoffeerders en -reparateurs aan het werk

Over de afgelopen vijf jaar is het aantal meubelstoffeerders en -reparateurs flink toegenomen. Het aantal bedrijven met als hoofdactiviteit 'reparatie en stoffering van meubels' is in de periode 2013 - 2018 met 10,2 procent toegenomen: van 1425 in 2013 tot 1570 in 2018. Het aantal vestigingen nam in diezelfde periode toe met 10,0 procent, van 1450 in 2013 tot 1595 vorig jaar. Dat meldt Marktdata.nl, dat uitvoerig onderzoek gedaan heeft naar de meubelstofferingsbranche in Nederland. De onderzoeksresultaten zijn gepresenteerd in het Marketingrapport Meubelstoffering 2019. 

 

In het Handelsregister van de Kamers van Koophandel zijn bijna 1700 bedrijven in Nederland met als hoofdactiviteit “reparatie en stoffering van meubels” ingeschreven, waarvan 1671 als hoofdvestiging of zelfstandige vestiging. In het rapport wordt de doelgroep aangeduid als meubelstoffeerders. "Hiermee worden zowel meubelstoffeerders als -reparateurs bedoeld."
Van alle ingeschreven meubelstoffeerders zijn er 1662 economisch actief. "Dat betekent dat er in deze ondernemingen ten minste 15 uur per week wordt gewerkt en daarmee deelneemt aan het economisch verkeer. "

Crisisjaren
In de crisisjaren 2008 en 2009 daalde het aantal bedrijven en vestigingen fors. Zo nam het aantal vestigingen van meubelstoffeerders in 2009 met 7 procent af. Sinds 2010 groeit het aantal bedrijven in de meubelstoffeerdersbranche weer gestaag. De afgelopen jaren nam het aantal bedrijven jaarlijks toe met tussen de 1 en 4 procent. Alleen in het jaar 2017 was er sprake van een kleine stagnatie in die ontwikkeling.
De provincie Noord-Holland telt met 311 meubelstoffeerders het grootste aantal vestigingen. 18,4 procent is in deze provincie gevestigd. Flevoland heeft met 29 stoffeerders het kleinste aantal ondernemingen.

Bron: Marktdata.nl