Tweesterrenrestaurant De Kromme Watergang in Hoofdplaat heeft een complete restyling achter de rug en de deuren weer geopend voor haar gasten. Chef-kok Edwin Vinke: '‘De natuur was onze inspiratie voor het interieur. En het is prachtig geworden.''
Vrijwel alles is veranderd, op de stoelen na. Grootste inspiratiebron is volgens de chef de natuur geweest. ''We werken in de keuken ook steeds meer met gerechten op bijvoorbeeld hout en schelpen en dat wordt nu echt doorgevoerd in het interieur.’'
Edwin Vinke staat bekend als de chef-kok die de Zeeuwse producten terugbrengt op het bord bij de gasten en die de basis vormen in de keuken van het restaurant.
Aannemer Ferry van Steenberge nam de renovatie op zich, terwijl kunstenaars Wout Kole en Barre Verkerke met het interieur aan de slag gingen.
Edwin vervolgt: ''Ik was zelf op vakantie en kwam terug in een compleet nieuw restaurant." Het restaurant heeft een volledig nieuwe en lichtere vloer, nieuwe lampen en een wijnkelder waar je nu naar binnen kan kijken. "De stoelen zijn gebleven, want die zitten nog steeds voortreffelijk.''
"We hebben afgelopen jaar een topjaar gedraaid en mooie dingen gedaan", zegt hij verwijzend naar Tom’s Hidden Bistro en de opening van eetcafé Hard & Ziel in Middelburg. Op de vraag of hij nog meer in petto heeft, antwoordt hij lachend: "We zitten nooit stil natuurlijk."
Bekijk hier de foto's van de restyling.
Meer informatie:
De Kromme Watergang
www.krommewatergang.nl