Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Huiskamer hoeft niet meer ingericht te worden met focus op tv

Oprolbare televisie ziet het levenslicht

LG Electronics heeft op de CES-beurs in Las Vegas een oprolbare televisie onthuld. Met een druk op een knop wordt de tv opgerold, zodat deze in de huiskamer uit het zicht verdwijnt.
De 65-inch OLED TV R ziet er op het eerste gezicht uit als een conventionele dunne 4K OLED-TV. Het scherm is echter vervaardigd van flexibel materiaal. De voet van de tv, die het opgerolde scherm kan herbergen, doet dienst als speaker.

Volgens LG Electronics is de OLED TV R een revolutie in interieurdesign, omdat de huiskamer hierdoor niet langer hoeft te worden ingericht met een focus op de tv. “Televisieschermen zijn de laatste tijd steeds meer verbeterd qua grootte en resolutie. Consumenten verlangden steeds meer naar een immersieve kijkbeleving. Het nadeel hiervan was dat de tv als een grote zwarte rechthoek steeds meer het interieur van de huiskamer ging bepalen, ook als deze niet in gebruik was.”

De OLED TV R heeft drie verschillende standen, namelijk Full View, Line View en Zero View. In Zero View is het scherm geheel opgerold, maar kan nog wel de speaker worden gebruikt voor audio. In Live View is het scherm half uitgerold, zodat alleen het bovenste deel van het scherm is te zien. Deze stand kan worden gebruikt om bijvoorbeeld foto’s of een klok te laten zien. In Full View is het scherm geheel uitgerold.

De tv wordt aangedreven door de Alpha 9-processor van LG, die standaard in nieuwe modellen wordt gebruikt. Volgens LG is er bij het oprolbare scherm geen sprake van kwaliteitsverlies. De OLED TV R verschijnt later dit jaar op de markt.

Bron: Dezeen