Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Geldvervoerder alsnog failliet verklaard

Het lijkt bijna een soap te worden. Failliet, niet failliet, alsnog failliet. Naar nu blijkt is geldtransporteur SecurCash alsnog failliet verklaard door de Haagse rechtbank, die dat eerder had geweigerd. Op grond van nieuwe bevindingen van de bewindvoerders, daarbij gesteund door SecurCash en de Ondernemingsraad (OR), is de rechtbank overstag gegaan. 

De rechtbank had het verzoek eerder afgewezen, omdat SecurCash voldoende liquide middelen zou hebben om schuldeisers te betalen. De rechtbank had bovendien het vermoeden dat de grootste vervoerder van contant geld de aanvraag wilde gebruiken om op een eenvoudige manier van personeel en huurovereenkomsten af te komen. Daar is men nu op terug gekomen.

Sinds de overname van branchegenoot Brinks in 2015 had Secur Cash moeite om het hoofd boven water te houden. Een van de oorzaken zijn de langlopende vastgoedverplichtingen, die volgens ingewijden als een molensteen om de nek hangen. Daarnaast zijn de tarieven voor het ophalen en wegbrengen van geld steeds lager geworden.
Bij SecurCash werken 220 mensen in vaste dienst. Daarnaast ook nog zo'n 100 uitzendkrachten. De geldwagens blijven voorlopig rijden, omdat gebruik wordt gemaakt van een noodfonds opgericht in samenwerking met De Nederlandsche Bank (DNB).

Op de eigen site meldt SecurCash:
De rechtbank in Den Haag heeft de aan SecurCash Nederland verleende surseance van betaling vandaag omgezet naar een faillissement. Mr. drs. M.M. Hoving en mr. M.C. Udink zijn door de rechtbank als curatoren aangesteld. Bij SecurCash Geldverwerking zal naar verwachting wegens geldgebrek binnenkort het verzoek volgen om de surseance in te trekken onder het gelijktijdig uitspreken van het faillissement.
De curatoren van SecurCash zoeken naar oplossingen voor de ontstane situatie. We streven er naar om alle betrokkenen daarover zo spoedig mogelijk verder te berichten. Wij begrijpen dat u vragen kunt hebben n.a.v. dit bericht. U kunt contact opnemen met onze telefonische helpdesk onder nummer 030-6356193.
Attentie: Alle klanten hebben bericht, via brief of email, gekregen over de wijze waarop voortzetting van de dienstverlening kan plaatsvinden. Wij adviseren zo spoedig mogelijk deze brief c.q. email te retourneren voor akkoord. Na ontvangst zullen wij de dienstverlening zoveel mogelijk hervatten.
Wisselgeld: Alle klanten hebben per email bericht gekregen over de wijze waarop wisselgeld momenteel besteld kan worden. Voor de goede orde: de vooruitbetalingen van het wisselgeld zullen niet in de faillissementsboedel vallen. De betreffende betaling zal alleen worden aangewend voor de aankoop van uw wisselgeld. De opdrachtgever is slechts de reguliere vergoeding voor de geleverde dienstverlening verschuldigd. Mocht SecurCash onverhoopt uw bestelling niet kunnen uitleveren zal uw betaling worden geretourneerd.
Slimme kluis: Ook de klanten met een zgn. "Slimme Kluis oplossing" worden indien zij de brief c.q. e-mail hebben geretourneerd zoveel als mogelijk bediend.
U kunt uw vraag eveneens per email sturen naar: customerservice@securcash.nl

Meer informatie:
SecurCash
www.securcash.co