Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Het biedt meer gezondheidsvoordelen dan werd aangenomen

'Stromatrassen komen weer in de mode'

Anno 2019 bestaat de vulling van vrijwel alle matrassen uit meerdere lagen van verschillende materialen, zoals pocketvering, traag- en koudschuim. De gebruikte materialen, de dikte van de lagen en in welke volgorde de lagen liggen, bepalen hoe goed een matras ondersteunt, ventileert en hoe hij aanvoelt, aldus de Consumentenbond. Opvallend is dan ook dat volgens ingewijden (lees: Royal Health Foam) de stromatras in opkomst is.

"Bij het woord 'stromatras' denk je misschien aan vroeger tijden toen matrassen inderdaad nog vaak van stro werden gemaakt. Er was nog geen zacht schuim zoals dat tegenwoordig in de meeste matrassen wordt gebruikt. Gelukkig zijn de tijden veranderd en maken matrassen van stro nu deel uit van een gezonde levensstijl. Slapen op stro biedt namelijk veel meer gezondheidsvoordelen dan altijd werd aangenomen. De huidige stromatrassen zijn een combinatie van moderne materialen en technologieën gecombineerd met het 'ouderwetse' stro." 

Stro bestaat uit de gedroogde stengels van graan dat is geoogst en werd in Europa lange tijd als vulling voor matrassen gebruikt. De lange stelen van het stro werden echter snel broos, hard en ongemakkelijk om lekker op te liggen. Daarom werd het stromatras vervangen door andere materialen terwijl de eigenschappen van stro eigenlijk goed bruikbaar zijn voor matrassen.

Tegenwoordig beleeft het product een kleine renaissance en wordt gezuiverd stro weer als een natuurlijk materiaal in matraskernen gebruikt. Hiervoor wordt het stro schoongemaakt, geperst, samengebonden en gecombineerd met andere lagen natuurlijke materialen. Vooral stro van rogge wordt hiervoor gebruikt.



De tegenwoordige stromatrassen zien er van buiten niet anders uit dan de gebruikelijke matrassen en kunnen in elk bed en op elke bedbodem worden gebruikt. Er zit namelijk hetzelfde stoffen tijk omheen dus daarin zit niet het verschil.Maar de binnenkant verschilt enorm van de gebruikelijke met stalen veren- of schuim gevulde matrassen. De kern van een stromatras bevat namelijk puur stro dat rechtstreeks uit de natuur komt en niet is behandeld met chemicaliën of andere 'vreemde' stoffen. Tegelijkertijd heeft een matras met een kern van stro meerdere positieve eigenschappen.

Meer informatie:
Royal Health Foam
(handelsnaam van Winwinwin BV)
Soetensstraat 18
2586 XS Den Haag (Scheveningen)
Tel. (0)70 3387010
www.healthfoam.com 

 

Publicatiedatum: