Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Noorse architect Surnevik laat ontwerp opgaan in de natuur

Boomhut prikkelt de kinderlijke fantasie

De Noorse architect Espen Surnevik heeft een huis ontworpen dat bedoeld is om de kinderlijke fantasie te prikkelen. De Treetop Cabin modelleert zichzelf op het concept van een boomhut. Het heeft de stijl van een driehoekige prefab. Het object is ontworpen met een A-vormig dak dat naar beneden afloopt en tegelijkertijd de muren vormt van het huis. De cabin staat in de Noorse plaats Finnskogen, twee uur rijden vanaf Oslo.   Treetop hutten zijn ontworpen door architect MNAL Espen Surnevik. De structurele berekeningen worden gedaan door Master of Science Finn-Erik Nilsen. De visie van de architect was om iets te creëren dat zich gemakkelijk in het landschap zou nestelen zonder een grote verandering in de omringende natuur aan te brengen. Het bos zelf is de grootste bron van inspiratie geweest, maar ook de Noord-Amerikaanse A-lodges, moderne hoogspanningsleidingen en de huizen van de Moomin-personages stonden centraal in het creatieve proces dat leidde tot het ontwerp van de Treetop-hutten.

De wenteltrap die naar het huis leidt, is naast de cabin geplaatst. Het boomhuisje bevat twee verdiepingen, bestaande uit een keuken, woonkamer en badkamer op het lage niveau en een comfortabele slaapkamer op de bovenste verdieping. De voor- en achterkant bestaan uit twee glazen gevels, waardoor het uitzicht prachtig is in zowel de zonsop- en ondergang. Doordat het ontwerp op hoge palen staat, kunnen de dieren vrijuit rondlopen en hun vrijheid behouden.

De hoek en plaatsing van de hutten zijn zorgvuldig op de zon afgestemd om te zorgen voor een optimale beleving van natuurlijk licht en de natuur op elk moment. De grote glazen gevels laten al het natuurlijke licht binnenstromen, wat sfeer toevoegt aan de ervaring terwijl het woongedeelte tegelijkertijd wordt verwarmd. Het energie-efficiënte ontwerp van de cabine minimaliseert op natuurlijke wijze het energieverbruik en ondersteunt zo de visie van het creëren van een milieubewuste recreatieve activiteit. Materialen, interieur en vloeren zijn allemaal specifiek gekozen om te voldoen aan duurzame principes. 

Meer informatie en te boeken via:
www.panhytter.no  


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven