"Het biedt een geweldige toekomst voor het verleden van Rotterdam"

Panoramisch uitkijkplatform voor historisch pakhuis op schiereiland Katendrecht

Het Chinese architectenbureau MAD Architects heeft beelden onthuld van een theatrale wenteltrap om een ​​panoramisch uitkijkplatform te creëren voor het historisch Fenix pakhuis aan de waterkant van Rotterdam. Het architectenbureau heeft dit project in opdracht van de Droom en Daad Foundation ontworpen. Het eveneens in Rotterdam gevestigde bedrijf Bureau Polderman is verantwoordelijk voor het restaureren van het historische magazijn zelf.

Het pakhuis ligt op het schiereiland Katendrecht, gelegen aan de zuidelijke oever van de Rotterdamse haven en was ooit de thuisbasis van een van de oudste Chinatowns van Europa. Rond de jaren 1900 was het hier dat men opiumkits kon vinden en dat het eerste Chinese restaurant zijn deuren opende in Nederland. Door MAD Architects te kiezen voor dit project, zal dit vergeten deel van de geschiedenis opnieuw tot leven worden gebracht. Dit project in het Fenix pakhuis betekent het eerste openbare culturele gebouw in Europa dat wordt ontworpen door een Chinees architectenbureau. 

Het uitkijkpunt zal deel uitmaken van een complete renovatie van het voormalige Fenix pakhuis dat ooit een van de grootste magazijnen ter wereld was. Wim Pijbes, directeur van de stichting Droom en Daad: "Het Fenix ​pakhuis wordt een mijlpaal voor al die miljoenen die Europa verlieten van de oevers van de Maas, en voor iedereen die vandaag aankomt. Het biedt een geweldige toekomst voor het verleden van Rotterdam."  

Het visueel getinte beeld van MAD in Beijing toont een theatrale wenteltrap die in omvang toeneemt naar boven, voordat deze door het dak steekt en een 360 graden panoramadak vormt. Een openbaar atrium zal elke verdieping omsluiten en verbinden met de helderblauwe trap, die een nieuw gezichtspunt zal creëren over de Maas, het schiereiland Katendrecht en de stad. "We zijn er trots op om een ​​dynamische transformatie van het historische magazijn te realiseren die mensen zal aanmoedigen om door de ruimte te gaan," geeft Ma Yansong, oprichter van MAD aan.

MAD Architects is opgericht in 2004 en is een wereldwijd architectenbureau dat zich inzet voor het ontwikkelen van futuristische, organische, technologisch geavanceerde ontwerpen die een hedendaagse interpretatie van de oosterse affiniteit voor de natuur belichamen. Met zijn kernontwerpfilosofie van Shanshui City - een visie voor de stad van de toekomst gebaseerd op de spirituele en emotionele behoeften van bewoners - probeert MAD een balans te creëren tussen de mensheid, de stad en de omgeving.

Stichting Droom en Daad investeert in projecten die bijdragen aan een mooi en aantrekkelijk Rotterdam, liveable voor bewoners en loveable voor bezoekers.

Meer informatie:
MAD Architecten
www.i-mad.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.