Opmars verkoop matrassen in dozen

De matrassensector is continu in ontwikkeling. Een paar van de belangrijkste trends voor de sector zijn het bed-in-a-box-concept en het onderzoek naar innovatieve materialen. 
De ontwikkeling van het zogeheten bed-in-a-box-concept heeft veel invloed op de matrassensector. Het concept is van belang voor traditionele leveranciers en fysieke winkels, maar geeft ook nieuwe mogelijkheden voor exporteurs die doorgaans met hoge transportkosten te maken hebben. De eerste bedden in dozen kwamen in 2012 in de VS op de markt. Sindsdien is een groot aantal startups in dit marktsegment verschenen.

Bed-in-a-box-producten bestonden vaak voor 100% uit schuimmateriaal, gezien deze makkelijker konden worden opgevouwen en in dozen worden verpakt. Er zijn inmiddels echter ook matrassen in dozen die uit ander materiaal bestaan, zoals bijvoorbeeld de matrassen met microvering van Simba.
Zowel traditionele fabrikanten als online startups proberen gebruik te maken van een one size fits all-concept, waarbij een enkele matras geschikt moet zijn voor alle lichaamstypes en gewichtsklassen.

Innovatieve materialen
Bed-in-a-box-fabrikanten hebben specifieke materialen nodig in verband met hoe hun producten worden verpakt en worden geleverd. Er is meer vraag ontstaan naar nieuwe soorten schuimmateriaal voor matrassen die bedoeld zijn om zonder kwaliteitsverlies te worden opgerold. Schuimleveranciers houden dit marktsegment daarom goed in het oog en investeren in nieuwe technologieën.
Een andere nieuwe trend met betrekking tot materiaal zijn duurzame alternatieven. In de afgelopen jaren zijn leveranciers in staat geweest om kleine hoeveelheden minerale oliën te vervangen met biologische olie. Ook neemt het gebruik van 100% biologisch latex toe. Leveranciers bieden opties aan voor geperforeerd latex of speciaal latex voor mensen met allergieën.
Ook vinden er meer innovaties plaats met betrekking tot stoffering. Natuurlijke stoffen als wol, bamboevezels en biologisch katoen vormen duurzame alternatieven. Sommige bedrijven leveren materiaal dat voor extra voordeel voor de gebruiker zorgt. Zo wordt gebruik gemaakt van garen dat koper bevat, omdat dit onder andere helpt bij het tegengaan van reumatische klachten.

Bron: www.worldfurnitureonline.com


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.