Onderzoek in opdracht van Orgatec

'Multispace wordt dominante stijl voor kantoren'

Uit onderzoek van het Fraunhofer Institute for Industrial Engineering (IAO) in opdracht van Orgatec blijkt multi-space-kantoren een belangrijke rol voor het bedrijfsleven te gaan spelen.

Bij het onderzoek werden door middel van een enquête meer dan 1000 vertegenwoordigers van bedrijven uit verschillende sectoren ondervraagd. Alle ondervraagden zijn experts op het gebied van office management. De vragen betroffen onderwerpen zoals kantoor layout, samenwerking en IT. Een deel van het onderzoek was gericht op de verschillende vormen die kantoren aan kunnen nemen.

Uit het onderzoek blijkt dat bij 54% van de ondervraagde professionals de zogeheten “multispace” als kantoor wordt gehanteerd. Een multispace kantoor wordt gekenmerkt door een open structuur en flexibele werkplekken voor de werknemers.

Het multispace kantoor heeft als voordeel dat de samenwerking binnen het bedrijf wordt bevorderd. Werknemers zijn zelfstandiger actief en de werkplek wordt door werknemers positiever beoordeeld. Daarnaast legt een multispace kantoor minder nadruk op hiërarchie binnen het bedrijf, terwijl er meer mogelijkheden voor privacy worden geboden dan bij andere kantoortypes. 

Een belangrijk aspect van het multispace kantoor is de variatie in werkplekken. Voor meubelmakers geeft dit tal van mogelijkheden om zich specifiek op dit marktsegment te richten. Bij multispace kantoren is bijvoorbeeld meer vraag naar meubelen die creativiteit bevorderen. De trend die wordt nagevolgd wijkt steeds meer af van conservatieve en grijze kantoren en richt zich meer op kleurrijke en individuele werkplekken. Uiteindelijk komt het principe van het multispace kantoor erop neer dat werknemers alleen zo goed kunnen werken als hun werkomgeving hen toestaat.

Bron: Ambista.com


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven