Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Totaal 12 personen uit de woon- en interieurbranche

Luxaflexman op 3e plek Quote 500

De novembermaand wordt traditiegetrouw ingeluid met de nieuwe Quote 500. Het zal u als arme meubelfabrikant of keukenboer niet verbazen, de rijken zijn ook dit jaar weer rijker geworden. Sterker nog, sinds de financiële crisis is het vermogen van 's lands geldelite niet meer zo snel gestegen. Samen hebben de 500 rijkste Nederlanders een geschat vermogen van ruim 163 miljard. Om precies te zijn: 163.357.000.000 euro (+11,6%). Onder hen twaalf mensen die hun geld onder meer met raambekleding, meubels, keukens, tapijten, woninginrichting of bedden vergaarden. We hebben ze op een rijtje gezet.

De redactie van Wonen360.nl nam de 500 rijkste Nederlanders die in de Quote-500 staan onder de woon- en interieurloep.

Op de derde plaats in de top 500 staat Ralph Sonnenberg (84) van Hunter Douglas, een enorme speler in raambekleding. Het is niet voor niets dat de merknaam Luxaflex een soortnaam is geworden. Zijn vermogen wordt geschat op 2,8 miljard euro. Dat is 3,7% meer dan een jaar geleden.

John van Lieshout vinden we terug op plek 27. Hij emigreerde in 1961 met zijn ouders en tien broers en zussen nar Australië en begon daar in 1970 meubelzaak Super Amart. In 2006 verkocht hij deze, maar hield de stenen in bezit. Dat leverde hem inmiddels een vermogen op van € 1 miljard. In vergelijking met 2017 moest hij wel 9,1% inleveren.

Keukenkoning Ben Mandemakers neemt de 38e plaats voor zijn rekening. Hij heeft inmiddels € 850 miljoen vergaard. Niet alleen door de verkoop van keuken, Mandemakers verdient zijn geld ook met succesvolle formules als Sanidirect, Piet Klerkx, Keukenconcurrent en Keukenmaxx.

Dat het produceren van tapijten geen windeieren legt, bewijzen de broer Jan en Gerrit Hoekman van de Condor Group. De beide Genemuidenaren staan op plaats 162 en zagen hun vermogen oplopen naar 200 miljoen euro, een plus van liefst 37,5%. De heren produceren jaarlijks 115 miljoen m2 met hun bedrijf.

De familie Diks maakt al 100 jaar bedden. De broers Rob (65), Mark (64) en Pieter (62) deden dat eerst met Beter Bed, anno 2018 vooral onder de vlag van Swiss Sense. Hun vermogen wordt geschat op € 160 miljoen. Goed voor plek 253.

Luxemeubelmaker Theo Eichholtz (51) gaat er € 30 miljoen op vooruit. De woninginrichter staat met een geraamd vermogen van € 150 miljoen op de 272e plaats.

Vervolgens duurt het even voordat we in de Quote 500 iemand uit de woon- en interieurbranche aantreffen. Pas op plek 407 treffen we Marcel Vogels en zijn zus Gerdi aan, samen goed voor een vermogen van € 100 miljoen. De twee zijn groot geworden met de verkoop van hangbeugels, waarmee het complete multimedia-apparatuurassortiment kan worden opgehangen.

Tot slot treffen we op de 478e plaats Ger van Ommeren aan. Hij is rijk geworden met de verkoop van onder andere natuursteen. Zijn vermogen groeide met ruim 10% tot € 83 miljoen.