K'willem in huis gerund door Esther en vader Willem (bijna 79)

Ambachtelijke woonaccessoires van restanten ijzer

Esther runt met haar vader Willem (bijna 79) een interieurlabel dat reeds grote successen in Nederland heeft geboekt. K'willem in huis is ontstaan in de schuur van haar vader. Deze begon jaren geleden met het maken van vuurkorven voor familie en vrienden. Willem kreeg op zijn 49e een beroerte en hierdoor is zijn rechterkant beschadigd, maar gelukkig zijn doorzettingsvermogen niet. Er kwam een kachel en een radio in zijn garage en hij ging door met lassen. Esther begon met het ontwerpen van mooie producten en hielp haar vader geregeld in de schuur. Zo is het idee en label K'willem in huis ontstaan.

De kandelaren zijn een bestseller 

Esther: ''Ik bedenk, mijn vader kijkt hoe we het gaan maken en dan gaan we samen aan de slag. Hij last, ik assisteer. De meeste modellen die we ontworpen hebben, zijn woonaccessoires. Van kinds af aan zit het in me. Van hoofdzakelijk restanten ijzer maken we een verfijnd ambachtelijk product, die nooit hetzelfde zijn''.
De ontwerpen zijn allemaal met de hand wat wiebel gemaakt. De lasnaden mogen gezien worden in de producten, dat is handwerk. ''Het ontwerp heeft vrijwel altijd een sober, simpel en verfijnde uitstraling'', aldus Esther. 

''Ik ben trots op mijn vader; hij is handig, geduldig en denkt mee. Heel trots, omdat hij altijd zo doorgezet heeft. Voor hem is dit een soort bewegingstherapie en voor mij een manier om mijn creativiteit te uiten. We werken, zingen, lachen en beginnen steeds aan iets nieuws. Een kruk, bijzettafel, lamp of schaal. We bedenken van alles. En als het een keer niet goed uitpakt beginnen we gewoon weer opnieuw!'', aldus Esther.

Willem en dochter Esther

Sinds twee jaar worden de producten van K'willem in huis verkocht door 70 dealers in Nederland. Esther benadrukt dat ze puur groothandel is en de consumenten doorverwijst naar haar dealers. Willem is al wat op leeftijd en daarom heeft Esther besloten hulp te vragen van een sociale werkplaats. De jongeren die hier werken helpen haar nu met het maken van haar nieuwe producten. De collectie bestaat inmiddels uit 24 items. 

Meer informatie:
K'willem in huis
Esther Bakker
Email: info@kwilleminhuis.nl 
www.kwilleminhuis.nl


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven