Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Familiebedrijf Nijpels Meubelen

Geen doorstart voor producent zelfbouwmeubels

De afgelopen weken was er nog enige hoop voor de tachtig werknemers van het Brabantse Nijpels dat er een doorstart zou komen. Na enkele overnamepogingen is dit niet gelukt. De aangestelde curator zag vorige maand nog kansen in een doorstart van de Nederlandse producent van zelfbouwmeubelen.

In het Financieel Dagblad valt te lezen dat dit niet is gelukt. De ene partij na de andere trok zijn bod in. Nijpels heeft zelf het faillissement aangevraagd. 

Het in Bergen op Zoom gevestigde bedrijf werd in 1969 opgericht. Nijpels maakte zelfbouwmeubels voor onder meer ondernemingen als Leen Bakker, Karwei, Gamma, Praxis, Formido, Wehkamp en Bol.com. Ook deden ze veel export naar Engeland, Zuid-Europa en ScandinaviĆ«. 

In BN de Stem was te lezen dat het bedrijf sinds 2016 en 2017 verlies draaide en ook de eerste helft van 2018 zag er niet positief uit. In de crisistijd raakte het bedrijf in de problemen en volgde een doorstart in 2009 met 120 werknemers. Het bedrijf heeft nog wat voorraden, maar deze wil de curator te gelde maken voor betalingen aan pandhouders en schuldeisers.

Meer informatie:
www.nijpels.nl  


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven