Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Taiwanese tradities fascineert bamboekunstenaar

De jonge Taiwanese bamboekunstenaar Cheng-Tsung Feng is gefascineerd door tradities uit het verleden, die vaak oude technieken en ambacht vertalen in zijn hedendaagse werk. Voor een recente openbare kunstinstallatie wendde hij zich tot het eeuwenoude ambacht van de handgemaakte riviervissersvallen van de Thao-stam.



Gebruikmakend van zowel de kracht als de flexibiliteit van zijn medium, heeft bamboe-kunstenaar Cheng-Tsung Feng zijn creatieve hand op allerlei objecten toegepast: de Circle-serie hand- en ijdelheidsspiegels, elk gemaakt van een stuk bamboe, to Flow, een wild golvende fauteuil die een vloeiende organische natuur uitdrukt. Zijn meest recente installatie, Fish Trap House, is een viering van de inheemse Thao-stam, hun cultuur en hun vak.



Fish Trap House, gelegen op de pier van Ita Thao op Sun Moon Lake in Taiwan, is niet alleen een plek om de adembenemende vergezichten rondom het meer te bewonderen, het is een studie in gemeenschap en het delen van kennis door generaties heen. Het proces begon met Cheng-Tsung Feng bezoek aan een ouderling van de Thao-bevolking om de traditionele methode te leren voor het maken van de bamboevallen die de stam gebruikt voor de riviervisserij.



Met een gevarieerde en ambitieuze groep bouwde Cheng-Tsung Feng zijn eigen visval (de uiteindelijke structuur staat op 5 m x 5 m x 3,3 m). Het handgeweven Fish Trap-huis is gemaakt van bamboe, rotan en roestvrij staal en kijkt uit over de wateren van het meer en het bergachtige landschap van de regio. Het biedt een bestemming voor de gemeenschap en toeristen om zowel het oude ambacht als de nog steeds relevante plaats te verzamelen en te waarderen in de huidige maatschappij.

Meer informatie:
Cheng-Tsjung
Publicatiedatum: