Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Woestijnhuis trotseert de natuur

Wat je nodig hebt? Speciaal glas, een team gekwalificeerde professionals en een woestijn. Dat levert uiteindelijk het project Het Woestijnhuis op. Een van de meest exclusieve, veeleisende, gewaagde, creatieve en efficiënte projecten van Guardian® Glas. 

Het project ontstond in Spanje, met een duidelijk doel: uit de eerste hand en ter plaatse, gedurende een volledig jaar met vier seizoenen, het belang van glas in ons dagelijks leven laten zien. Tot in de meest veeleisende omgevingen die je maar kunt bedenken!


Het Woestijnhuis trotseert de natuur en is ontworpen om te functioneren op een plek die wordt gezien als een van de meest ongunstige en extremen van Europa: de woestijn van Gorafe (Granada). Het huis heeft een houten constructie en is volledig bezet met het doeltreffende glas van Guardian Glass.

Op een oppervlakte van slechts 20 vierkante meter bevinden zich een slaapkamer, badkamer en woonkamer. Het huis is voldoende ruim en biedt direct uitzicht op het landschap. Daarnaast beschikt het over een waterfiltersysteem, een systeem voor energieproductie en een stel fotovoltaïsche zonnepanelen.

Het ontwerp is een resultaat van het gezamenlijke werk van een uitgebreid en ervaren team van architecten, onder leiding van Spela Videcnik van OFIS Arquitectura, samen met glasspecialisten, ingenieurs en energieadviseurs van AKT II en Transsolar. Het komt tegemoet aan de actuele en toekomstige uitdagingen van de architectuur –en bouwsector, met milieubewuste en energiezuinige constructies. Daarbij komt direct het type glas kijken waarmee elke ruimte wordt omlijst. Door het selecteren van het meest geschikte glas voor ieder geval, kan het interieur van een woning volledig veranderen.


Het glas van de ramen is energiebesparend, zorgt voor een betere thermische en akoestische isolatie en kan de woning zelfs beter beveiligd maken tegen pogingen tot inslaan en diefstal. Al met al kan glas een woning veranderen in een gerieflijk en comfortabel thuis, ongeacht waar het zich bevindt, wanneer het glas gekozen wordt op basis van de specifieke behoeften van ieder geval.

Naast passende producten, heeft Guardian Glass ook de beschikking over hulpmiddelen die het werken ermee makkelijker maken en die nodig zijn om de producten te ontdekken. Architecten en binnenhuisarchitecten over de hele wereld gebruiken de Guardian Glass ruiten met hoge prestaties al in hun ontwerpen en verbeteren zo jouw wereld van interieurglas.


De ‘Coloraos de Gorafe’ woestijn is gelegen in het noordelijke deel van de regio Guadix, in de provincie Granada in Andalusië. Deze woestijn dankt zijn naam aan de rode kleur van de grond en aan de diversiteit aan formaties die ontstaan zijn door erosie en het gebrek aan begroeiing. Met het verstrijken van de decennia zijn de zogenaamde “badlands” ontstaan, ook wel bekend als de “slechte gronden”. Deze worden gekarakteriseerd door extreme droogte en een ravijnachtig landschap. Cañons, geulen, ravijnen, kanalen en soortgelijke geologische formaties vormen het algemene panorama in deze woestijn, die wordt beschouwd als een van de meest ongunstige van Europa.

Meer informatie:
Ofis-a
Tel: +386 1 4260084
Email: ofis@ofis.si

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven