Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Geometrische wierrookhouder-asbak in 3D

De in Vancouver gevestigde ontwerper Lukas Peet heeft een geometrische wierookhouder-asbak gemaakt met 3D-printtechnologie.

Peet vervaardigde de geurlade met behulp van directe metaal lasersintering, waarbij 3D-afdrukken van staalpoeder vormen.
Hij wilde een product maken dat uitsluitend zou worden gemaakt met behulp van de 3D printtechnologie om zijn mogelijkheden te demonstreren en tegelijkertijd de nadruk te leggen op het materiaal zelf.


De wierookstok rust in een kleine ronde streep in de ene helft van de schijf, terwijl het restafval van de wierook zich in de bak verzamelt. De ontwerper ziet het product ook als een asbak.
Peet maakte de geurlade door eerst geometrische vormen met behulp van driedimensionale modellen handmatig vorm te geven. Dit is gedaan om de 'typische algoritmische vormen' te vermijden die zijn gecreƫerd door 3D-printen.

Hierdoor kon de ontwerper ook complexere configuraties maken en organische curven combineren met rechtlijnige geometrische vormen.
De geurlade wordt op verzoek afgedrukt en geproduceerd om verspilling tegen te gaan.

Meer informatie:
Lukas Peet Design
Publicatiedatum: