Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Lampencreatie van Ilja Hube wint Pure Talents Contest op interieurvakbeurs

Tijdens de IMM Cologne zijn de winnaars bekend gemaakt van de 16e Pure Talents Contest. Op de eerste, tweede en derde plaats zijn respectievelijk de creaties Baschnja van Ilja Huber, Bench Gang van Christian Cowper en A Day at Zoo van Julian Marticke geëindigd. De Portable Kitchen Hood van Maxime Augay won in de categorie LivingKitchen Selection. Een speciale vermelding ging naar Rebrush van Jingbei Zheng, The Conscious Unconsciousness van Michael Varga en SPL 3650 van Peter Sorg.

Na afloop van de prijsuitreiking gingen de winnaars op de foto.

De shortlist voor de prijsuitreiking bestond uit 26 creaties van jonge ontwerpers uit onder andere Duitsland, Finland, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, Nederland, Israël, Italië, Zweden, China, Taiwan en de VS. Veel inzendingen waren geïnspireerd door duurzaamheid, maar richtten zich ook op nieuwe concepten voor in de woonkamer. Deze 26 kandidaten werden geselecteerd uit een totaal van 926 inzendingen uit 69 landen, waarmee deze editie van de Pure Talents Contest groter was dan die van vorig jaar. De jury bestond uit de ontwerpers Rianne Makkink, Sebastian Herkner en Cristian Zuzunaga, journalist Johannes Hünig, zakenman Wilfried Lembert en de curator van het Helsinki Design Museum, Suvi Saloniemi. 

De winnaar van de eerste prijs, Ilja Huber, kreeg zijn onderscheiding voor zijn lampencreatie Baschnja. De jury roemde de functionaliteit en het prachtige ontwerp van de lamp. De Baschnja is een draagbare lamp die gebruik maakt van LED-technologie. De lamp kan in drieën worden verdeeld, waarbij elk deel de hoofdlamp als lichtbron gebruikt. 

De tweede plaats was voor de Bench Gang van Christian Cowper. De jury was positief over het speelse karakter van deze banken, die door de curves in de vormgeving en de typische hoeken van de poten veel persoonlijkheid hebben gekregen.

Ook A Day at Zoo van derde prijswinnaar Julian Marticke had volgens de jury een speels karakter. De groep accessoires is opgebouwd aan de hand van magneten, zodat hier verschillende combinaties mee kunnen worden gecreëerd. De jury was ook positief over het vakmanschap waarmee deze creatie tot stand was gekomen.

Bron: www.imm-cologne.com