Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Dornbracht kranen in appartementen op Mallorca

Paseo Mallorca 15: een nieuw herkenningspunt voor Palma. Gelegen direct aan de Paseo Mallorca, gaat het gelijknamige appartementengebouw naadloos op in de kenmerkende Mediterrane architectuur van de regio. Dit is te danken aan het gebruik van lokale, natuurlijke materialen.

Het opvallende kenmerk van het luxe wooncomplex is de hoofdgevel, ontworpen door het architectenbureau OHLAB om lichtheid te combineren met het hete klimaat van Mallorca. In plaats van glas kozen ze voor een doorlaatbare "huid" van gecertificeerde grenen latten om de zon te filteren.

Het ontwerp van de appartementen benadrukt natuurlijke, lokale materialen, en vangt de Mediterrane vibe van Palma. Houten panelen, kalkmortel en lokale steen, samen met accenten van verouderd brons, creƫren een harmonieuze mix van texturen en kleuren. Binnen kenmerken de appartementen zich door lichte zandtinten, open ruimtes en minimalistische interieurs.

In keukens, slaapkamers en badkamers vind je fittingen van Dornbracht. Hun geborstelde Durabrass (23kt goud) afwerking voegt een cruciale toets toe aan de algehele uitstraling. In de keuken valt TARA op aan het blok, terwijl de TARA en META series in de badkamers goed passen bij stenen wastafels en messing spiegels. Ze worden aangevuld met doucheapplicaties en badfittingen die overeenkomen.

'Het speciale ontwerp van de fittingen draagt bij aan het luchtige gevoel dat de badkamers uitstralen. Ze gaan naadloos op in deze tactiele omgevingen, en vullen de selectie van hoogwaardige materialen die prettig aanvoelen en die we hebben gekozen voor Paseo Mallorca 15 aan. Ze geven de badkamers ook een vleugje elegantie in lijn met de hoge ontwerpnormen van dit project,' leggen de architecten Paloma Hernaiz en Jaime Oliver (beiden OHLAB) uit.

Bron: Dornbracht LinkedIn.

Publicatiedatum: