Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Studio Adolini presenteert kranencollectie gekenmerkt door lineaire vormen

Amphora, een merk dat gepresenteerd is tijdens de Milan Design Week 2024, is het resultaat van een samenwerking met het creatieve ontwerpbureau Studio Adolini.

Een nieuwe speler op het toneel, Amphora, heeft zijn oorsprong uit de ondernemende drive van de broers Ponsi - Rocco, Silvia en Fabio – en hun verlangen om de familie-expertise te herstellen en een hedendaagse draai te geven. De diepgaande kennis en lang gevestigde productietraditie van de familie Ponsi in de industrie vormen nieuwe inspiratie voor het merk. Het resultaat is een innovatief bedrijf op het gebied van ontwerp en experimentatie, met diepgaande en authentieke knowhow. Hun doel is om vooruit te kijken en de toekomstige evolutie van deze industrie in kaart te brengen, terwijl technologisch, formeel en materieel onderzoek centraal staan, om een productiesysteem van duurzaamheid te ontwikkelen.

Reel Collectie door Studio Adolini
Dit zijn de leidende principes achter Reel, de nieuwe kranencollectie ontworpen door Studio Adolini, bestaande uit progressieve mengkranen, warm- en koudwaterkranen, eengreeps mengkranen en thermostatische mengkranen, compleet met douches en accessoires.

Het formele ontwerp is teruggebracht tot de essentie, en de stijl van de collectie wordt gedefinieerd door zijn lineaire zuiverheid. De kracht van dit project ligt in zijn ontwerp, samen met de textuurimpact. In feite zijn de externe delen van Reel gemaakt van 316 staal. De oppervlakken worden vervolgens met de hand geborsteld om een zachte tastbaarheid te verlenen en een multisensorische ervaring te bieden. Alternatief kunnen ze worden gecoat met PVD in de kleuren zwart of koper, voor een effect dat nog eleganter of retro is.

Een toewijding aan duurzaamheid
Van materialen tot gebruik, duurzaamheid doordringt ook de productie. De producten van het merk Amphora worden volledig in Italië gemaakt door gecertificeerde bedrijven die zich inzetten om te voldoen aan sociale en milieu-normen. Daarom worden alleen niet-toxische materialen gebruikt in hun productie, samen met zero waste oppervlakteafwerkingstechnologieën, terwijl alle componenten die in contact komen met water loodvrij zijn en schrootmaterialen volledig worden gerecycled. Elk element is dus ontworpen om in harmonie te zijn met het milieu en met de mensen die het gebruiken.

Meer informatie:
Studio Adolini
www.studioadolini.com
[email protected]

Publicatiedatum: