Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Aquinos doet verbeterd bod na FNV-dreigementen

Vakbond FNV Procesindustrie schort het ultimatum op dat was gesteld aan Aquinos Bedding Netherlands. De fabrikant van bekende matrassenmerken heeft een verbeterd eindbod gedaan. Dat wordt in de komende weken voorgelegd aan de leden van de vakbond. Eerder deze week dreigde de FNV nog met een staking.

Een eerder eindbod van het bedrijf uit Kesteren werd massaal afgewezen door de FNV-leden. Daarop volgde een ultimatum. Als Aquinos niet zou voldoen aan de eisen van de FNV zouden er acties volgen. "Onze leden waren meer dan bereid tot acties", zegt Yolanda Reus, bestuurder FNV Procesindustrie. "Dat heeft Aquinos ook wel gemerkt. Daarop kwam het bedrijf met dit nieuwe eindbod."


Ednis is het nieuwe matrassenmerk van de Aquinos Group.

Nieuw eindbod
Aquinos biedt een eenmalige uitkering van 150 euro bruto en een nader uit te werken bonusregeling. Die regeling wordt de komende tijd verder uitgewerkt. Daarom is het ultimatum opgeschort tot uiterlijk 18 maart.

Laatste woord aan leden
"Dan is uiteindelijk het laatste woord weer aan de leden", zegt Reus. "Wij zullen het verbeterde eindbod dan voorleggen met een heldere uitleg. Onze leden bepalen bij stemming of het bod geaccepteerd wordt of dat er uiteindelijk toch acties volgen."

Bij Aquinos Bedding Netherlands in Kesteren werken 140 werknemers. Het bedrijf is daarmee een belangrijke lokale werkgever

Meer informatie:
Aquinos Bedding Netherlands
Spoorstraat 69
4041 CL Kesteren
www.aquinosgroup.com

Publicatiedatum: