Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

FNV dreigt met stakingen bij Aquinos Bedding

Vakbond FNV Procesindustrie stelt een ultimatum aan Aquinos Bedding Netherlands. Nadat FNV-leden een eindbod van het bedrijf dat is gespecialiseerd in de ontwikkeling, productie, bewerking en verkoop van polyurethaanschuim afwezen, zet de vakbond druk op de ketel. Er dreigen acties waaronder werkonderbrekingen en stakingen.

"De FNV-leden hebben in grote meerderheid het eindbod van Aquinos afgewezen', licht Yolanda Reus, bestuurder FNV Procesindustrie toe. 'Wij kunnen daarom niet anders dan concluderen dat tussen cao-partijen een onoverbrugbaar verschil bestaat in wederzijdse standpunten en dat wij zijn uitonderhandeld."Tijdlijn
Na onderhandelingen strandde op 31 januari 2024 de cao-onderhandelingen tussen FNV Procesindustrie en Aquinos Bedding Netherlands. Het bedrijf deed op 7 februari een eindbod, dat een week later op 14 februari door de FNV-leden werd afgewezen.

Belangrijkste eisen
De FNV wil een nieuwe cao afspreken met de looptijd van een jaar, die met terugwerkende kracht op 1 januari 2024 ingaat. Belangrijkste eis dat de salarissen per die datum verhoogd worden. De salarisschaal moet eerst verhoogd worden met 100 euro bruto en vervolgens met 4,5%.

Minimumloon
Verder wil de vakbond een minimumloon van 16 euro bruto per uur afspreken als ondergrens in de cao. Dit komt overeen met de richtlijn uit Europa voor een redelijk minimumloon.

Ultimatum
"Het is duidelijk dat de actiebereidheid onder onze leden groot is", zegt Reus daarover. "Zij willen actie willen voeren om hun eisen kracht bij te zetten. Daarom hebben wij Aquinos een ultimatum gesteld waarin wij onze oorspronkelijke eisen hebben neergelegd."

Acties en stakingen
Indien Aquinos Bedding Netherlands vóór maandag 4 maart 2024, 12.00 uur, niet schriftelijk akkoord gaat, dreigt de vakbond met acties, waaronder werkonderbrekingen en stakingen.

Bron: FNV

Publicatiedatum: