Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Villeroy & Boch rondt deal af van € 600 miljoen

Villeroy & Boch heeft de overname van alle operationele bedrijven van de Ideal Standard Group afgerond. Na ontvangst van alle benodigde goedkeuringen van mededingingsautoriteiten zal Ideal Standard nu als een apart onderdeel worden geïntegreerd in de Villeroy & Boch Group. De overnameprijs is gebaseerd op een bedrijfswaardering van ongeveer € 600 miljoen.

Door deze integratie zal Villeroy & Boch toetreden tot de rangen van Europa's grootste fabrikanten van badkamerproducten, met ongeveer 13.000 medewerkers en een wereldwijd productie- en distributienetwerk. Ideal Standard vult het businessmodel van Villeroy & Boch uitstekend aan. De complementaire krachten van de twee bedrijven op het gebied van regionale aanwezigheid, verkoopstrategieën en product- en merkenportfolio's zullen de concurrentiepositie van de groep versterken.De samenstelling van de Raad van Bestuur van Villeroy & Boch AG blijft ongewijzigd onder CEO Gabi Schupp. Jan Peter Tewes zal blijven leidinggeven aan het Ideal Standard bedrijf en zal rapporteren aan Gabi Schupp.

"Met de overname van Ideal Standard volgen we systematisch ons strategische groeipad, breiden we ons kernbedrijf uit en versterken we onze internationale aanwezigheid. We zijn ervan overtuigd dat de twee bedrijven ook goed bij elkaar passen op cultureel gebied. Naast onze traditionele merken delen we gemeenschappelijke waarden, waaronder toewijding aan kwaliteit en service, waardering voor voorbeeldig ontwerp en de voortdurende zoektocht naar innovatie. We verwelkomen onze nieuwe collega's en kijken ernaar uit om samen onze toekomst vorm te geven," aldus Gabi Schupp, CEO van Villeroy & Boch AG.

"De overname van Ideal Standard vertegenwoordigt de grootste transactie van deze aard in de geschiedenis van Villeroy & Boch. De integratie stelt ons in staat om onze veerkracht te vergroten in een voortdurend uitdagende marktomgeving, synergieën te benutten en optimale fundamenten te leggen voor toekomstige winstgevende groei," voegde Andreas Schmid, voorzitter van de Raad van Commissarissen van Villeroy & Boch AG, toe.

"We kijken ernaar uit om samen te werken als onderdeel van de Villeroy & Boch Group. Een sterkere regionale aanwezigheid, onze gebundelde expertise in particulier en projectmatig zakendoen, en ons uitstekend gepositioneerde fittingenbedrijf zijn slechts enkele voorbeelden van het grote potentieel dat we zullen realiseren met onze klanten, onze partners en onze medewerkers," zei Jan Peter Tewes, CEO van Ideal Standard International N.V.

Het gezamenlijke bedrijf zal zijn gevestigde merken behouden. Ideal Standard zal worden geïntegreerd in de organisatie als een aparte entiteit. Mettlach blijft het hoofdkantoor van de Villeroy & Boch Group, terwijl Ideal Standard vanuit Brussel zal worden geleid.

Meer informatie:
Villeroy & Boch
www.villeroy-boch.nl

Publicatiedatum: