Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Villeroy & Boch ziet omzet dalen

In het financiële jaar 2023 daalde de geconsolideerde omzet van de Villeroy & Boch Group met 7,5% ten opzichte van het voorgaande jaar, voornamelijk als gevolg van economische omstandigheden en negatieve valuta-effecten, vooral gerelateerd aan de Chinese yuan en de Zweedse kroon.

De totale omzet bedroeg € 901,9 miljoen, een daling van 9,3% ten opzichte van het voorgaande jaar. De opbrengsten uit licenties stegen licht tot € 4,8 miljoen. De omzet in de regio EMEA daalde met 11,3%, met name in Duitsland met 13,0%. In de regio's APAC en Americas daalde de omzet met respectievelijk 1,2%.De EBIT-marge steeg tot 9,9%, waarbij de absolute EBIT met 8,1% daalde tot € 89,0 miljoen, wat de omzetdaling weerspiegelt. Ondanks de uitdagende marktomstandigheden wist de groep haar EBIT-marge te verbeteren dankzij tijdige prijsmaatregelen, kostenbesparingen en valutahedging.

De omzet van de Bathroom & Wellness Division daalde met 10,0%, voornamelijk vanwege economische factoren. De Dining & Lifestyle Division sloot het jaar af met een lichte omzetdaling van -2,4%, waarbij projectbusiness en eigen kanalen succesvol waren.

Meer informatie:
Villeroy & Boch
www.villeroy-boch.nl

Publicatiedatum: