Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Trend: matzwart in de badkamer

In 2023 liet onderzoek van Grohe al zien dat de kleur matzwart stijgt in populariteit voor sanitair in badkamers, en ook in 2024 kunnen ze niet meer om deze trend heen. Met het recentelijk uitgebreide productportfolio van Grohe in de kleur matzwart geef je je badkamer een luxe en stijlvolle uitstraling, die aansluit bij de interieurtrends maar tegelijkertijd tijdloos aanvoelt.



De matzwarte trend
Zwart is de kleur om een statement mee te maken in je interieur en daarom erg populair: in onderzoek van Grohe in 2023 wees 42,7% van de respondenten de kleur al aan als favoriet voor in de badkamer. Zwart is niet voor niets een staple-piece in de designwereld: doordat de kleur gewaagd is maar ook neutraal, kan het gebruikt worden om fellere kleuren uit te balanceren voor een evenwichtige uitstraling. Doordat je de kleur in je badkamer op allerlei manieren kunt afstijlen, kun je met behulp van kleine make-overs de look veranderen waardoor je langdurig van je badkamer kunt genieten. Matzwarte producten zorgen door hun subtiliteit ook nog eens voor een extra chic gevoel.

Matte Black en Phantom Black
Grohe biedt twee varianten van de trendkleur aan: Matte Black en Phantom Black. Matte Black is bij uitstek geschikt voor alledaags gebruik in huis - door de duurzame poedercoating is de kleur bestand tegen corrosie, krassen en verbleken. Phantom Black is de iets verfijndere optie, waarbij de kwaliteit dankzij de lakcoating nog bestendiger is tegen beschadigingen. Een van de praktische voordelen van Phantom Black is dat je vuil minder goed ziet zitten, waardoor de producten minder vaak gereinigd hoeven te worden. Beide kleuren zwart zijn verkrijgbaar binnen alle productcategorieƫn voor de badkamer, waaronder kranen, douches, thermostaten en accessoires, zodat de stijl in de gehele ruimte kan worden doorgevoerd.

Matzwart combineren
Matzwart kan op verschillende manieren worden gecombineerd, die allemaal een totaal andere sfeer kunnen geven aan je badkamer. Daarnaast is de trend door te voeren in verschillende gradaties, zoals ook Patrick Speck, Leader LIXIL Global Design, EMENA benadrukt: "Je kunt de trend al doorvoeren met kleine aanpassingen in je badkamer, zoals zwarte accessoires, kranen of doucheoplossingen. Naarmate je meer gewend bent aan de look en feel van zwart, kun je dit verder uitbreiden met bijvoorbeeld getextureerde tegels en verschillende afwerkingen. Hierbij zijn matzwarte afwerkingen een goede optie, omdat ze subtiel en makkelijk te combineren zijn. Met een combinatie van verschillende elementen kun je eenvoudig een dynamische look creƫren."



Meer informatie:
Grohe
www.grohe.nl

Publicatiedatum: