Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Design van Studio F.A. Porsche voor Duravit

Good Design Award voor Qatego-serie

Studio F.A. Porsche ontwierp voor Duravit de Qatego badkamerserie met heldere, gereduceerde objecten die tegelijkertijd natuurlijkheid uitstralen. Het ontwerp werd bekroond met de Good Design Award van het Chicago Athenaeum in de categorie ‘Badkamer en Accessoires’, een van de oudste en wereldberoemde prijzen. De Good Design-prijs bevestigt dat de geselecteerde producten voldoen aan de strengste internationale normen voor uitmuntend ontwerp. Daarnaast wordt de Duravit Qatego collectie gepubliceerd in het Good Design jaarboek 2023-2024.Harmonieuze badkamerserie
Met een pure en duurzame designtaal beantwoordt het ontwerp van Qatego aan een bedachtzame levensstijl. Tegelijkertijd vertrouwt het programma op natuurlijke materialen met tastbare oppervlakken. Hout, keramiek en natuursteen vormen samen een harmonieus badkamerinterieur dat door vakkundig geaccentueerde nissen een onderscheidende, huiselijke sfeer creëert. De ontwerpers zien de wastafels en meubelen als een design- en functionele eenheid.

“Bij Qatego hebben we ons gericht op de behoeften van mensen in de vertrouwde en intieme omgeving van de badkamer. Daarom was het voor ons belangrijk om de objecten een sterke emotionele kwaliteit te geven die verder gaat dan hun functionaliteit”, zegt Henning Rieseler, Design Director Studio F.A. Porsche, die het creatieve proces beschrijft. Terwijl de kasten lineair en minimalistisch zijn, vallen de sanitairobjecten op door hun ronde vorm. De ontwerpers verwijzen in hun ontwerp naar archetypen: “Keramiek heeft als materiaal de neiging zachtere vormen te krijgen door het verwerkings- en bakproces, terwijl meubels vaak recht toe, recht aan zijn ontworpen.”Meer informatie:
Duravit
www.duravit.nl

Publicatiedatum: