Geberit is de officiële hoofdsponsor van de vakwedstrijd Sanitaire- en verwarmingstechnicus van Skills Heroes, een mbo-vakwedstrijd van WorldSkills Netherlands. WorldSkills Netherlands is een stichting die zich sinds 2001 inzet ter promotie van het vakmanschap en beroepsonderwijs bij jongeren. De mbo-studenten Installatietechniek zijn de installateurs van morgen. Door deze vakwedstrijd te ondersteunen wil Geberit de jonge talenten graag verder uitdagen om het beste uit zichzelf te halen en met trots het installatievak te leren en uit te voeren. De finale van Skills Heroes vindt plaats op 21 en 22 maart 2024.

Bij de vakwedstrijd Sanitaire- en verwarmingstechnicus hebben twee hoofdsponsoren zich aangesloten. Geberit voor het sanitair gedeelte en Remeha voor de verwarmingstechniek. Geberit wil zijn expertise en know-how op het gebied van sanitaire installaties graag delen met de toekomstige generatie installateurs. Daarnaast is het een mooie gelegenheid de studenten in een vroeg stadium kennis te laten maken met Geberit producten.Wedstrijdopdrachten
De Skills Heroes-wedstrijdopdrachten worden ontwikkeld door een team van ontwikkelaars dat bestaat uit een vertegenwoordiger uit het onderwijs en uit het bedrijfsleven. Wedstrijdopdrachten onderscheiden zich van examens door de gewogen beoordeling. Daarbij leveren excellentie én voor het beroep essentiële onderwerpen een hogere waardering op. Deelnemers van de wedstrijd Sanitaire-en verwarmingstechnicus gaan aan de slag met bijvoorbeeld het aanleggen van een koud- en warmwaterleiding, cv-installatie of rioolinstallatie volgens tekening. Naast veilig en netjes werken moeten de deelnemers vaardig zijn in het buigen/bewerken van alle soorten installatietechnisch leidingwerk (koper, cv-buis, stalen buis), het maken van verbindingen (solderen, persen, knellen ect.) en kennis hebben van appendages en de wijze waarop die gemonteerd dienen te worden.

Finale in maart
Via een voorronde op school en een kwalificatiewedstrijd, die beiden ondertussen hebben plaatsgevonden, zijn acht mbo-studenten doorgedrongen tot de nationale finale. Deze vindt plaats op donderdag 21 en vrijdag 22 maart 2024 in de Brabanthallen in Den Bosch tijdens het beroepenevenement Skills The Finals. Daar strijden ze om de titel Beste vakman/vakvrouw van Nederland.

Meer informatie:
Geberit
www.geberit.nl

Skills Heroes
www.worldskillsnetherlands.nl