Het Zwitserse badkamermerk Laufen ondersteunt dit jaar het Alinghi Red Bull Racing Team in de America's Cup. De felbevochten zeiltrofee wordt beschouwd als de oudste sporttrofee ter wereld en trekt regelmatig een wereldwijd miljoenenpubliek.

Met Alinghi Red Bull Racing keert Zwitserland na vijftien jaar terug naar de America's Cup, na de spectaculaire overwinningen in 2003 en 2007. Het team zal ook deelnemen aan de Youth & Puig Women's America's Cup.Het partnerschap met Alinghi Red Bull Racing markeert de eerste betrokkenheid van LAUFEN bij internationale topsport. Michel Hodara, co-general manager van Alinghi Red Bull Racing, is verheugd over de samenwerking: "Naast het belangrijke gemeenschappelijke thema 'water' en onze Zwitserse roots, delen we ook een enthousiasme voor innovatie, design en perfectie."

Net als 170 jaar geleden blijft de America's Cup de grenzen verleggen van wat haalbaar is voor mens en technologie. De nieuwste generatie hightech raceboten is vier keer sneller dan de wind. Ze worden van het water getild door draagvleugels en bereiken snelheden tot 100 km/u in de vliegmodus. Om de maximale prestaties uit de boten te halen, werkt de ontwerpafdeling van Alinghi Red Bull Racing nauw samen met Red Bull, de drijvende kracht achter de wereldwijde sport.

Een teamgeest die ook Marc Viardot, Marketing en Design Director Roca Group, inspireert: "Concentratie op een gemeenschappelijk doel is wat de America's Cup zo fascinerend maakt voor ons. Samenwerken met de leiders in hun disciplines inspireert ons als groep om nog hogere prestatieniveaus en innovaties te bereiken in onze eigen industrie."

Meer informatie:
Laufen
www.laufen.nl