Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
'Economische uitdagingen vereisen uitgebreide herstructurering'

120-jarige glasfabrikant in de financiële problemen, maar wil het zelf oplossen

De Ritzenhoff AG, dat al meer dan 120 jaar drinkglazen produceert, heeft bij de rechtbank Arnsberg een verzoek tot insolventie in eigen beheer ingediend. Het traditionele bedrijf uit het Sauerland staat voor economische uitdagingen die een uitgebreide herstructurering vereisen.



Het insolventieproces, dat in eigen beheer gedaan moet worden, heeft volgens de mededeling van het bedrijf geen invloed op de lopende bedrijfsvoering. Alle activiteiten, van productie tot logistiek en distributie, worden onveranderd voortgezet. De financiële zekerheid van de ruim 400 medewerkers blijft behouden, aangezien salarissen en lonen worden gedekt door insolventiegeld.

De beslissing tot eigen beheer is volgens CEO Carsten Schumacher noodzakelijk om de concurrentiepositie te waarborgen en langetermijnsucces te garanderen. Met name de gestegen kosten voor energie en grondstoffen en de gevolgen van de coronapandemie hebben invloed gehad op het energie-intensieve bedrijf. De herstructurering wordt ondersteund door ondernemer Robert Tönnies.

Ondanks financiële moeilijkheden toont Carsten Schumacher zich optimistisch: "We zijn ervan overtuigd dat dit proces onze bedrijfsstructuur zal versterken en ons in staat zal stellen om hoogwaardige kwaliteit 'Made in Germany' te blijven leveren."

Ritzenhoff B.V. uit Nieuwegein is een dochteronderneming van Ritzenhoff AG uit het Duitse Marsberg; een glasfabriek en leverancier van aanverwante artikelen. Het bedrijf is onderverdeeld in een aantal divisies die nauw met elkaar zijn verweven.

Meer informatie:
Ritzenhoff AG
Sametwiesen 2
34431 Marsberg (Duitsland)
www.ritzenhoff.de