Woensdag heeft de directie van Koelnmesse vakbeurs imm cologne geƫvalueerd. Een van de agendapunten was de diefstal van goederen van Nederlandse en Vlaamse exposanten, waarover Wonen360 vorige week vrijdag (Beursstand meubelfabriek Theuns op imm compleet leeggeroofd!), afgelopen maandag (Ook Masterlight zwaar gedupeerd door dievengilde op imm cologne), dinsdag (Koelnmesse beschouwt diefstal als serieus probleem: "Gebeurtenissen zijn bedroevend") en woensdag (Henny Remeijer van Carpet Creations: "Al die diefstallen zorgen voor een nare bijsmaak") publiceerde.


Koelnmesse besteedt naar eigen zeggen serieus aandacht aan de veiligheid van haar exposanten en bezoekers.

Het onderwerp 'veiligheid en diefstal' kwam woensdag in de evaluatievergadering van Koelnmesse intensief aan bod in het beursoverzicht. "Hoewel zich vooral tijdens de ontmanteling van de beursstands enkele bijzonder ernstige gevallen hebben voorgedaan die helaas ook Nederlandse bedrijven hebben getroffen, ontvangen wij op dit moment geen abnormaal hoog aantal diefstalmeldingen bij de imm cologne", laat directeur Bernd Sanden weten.

"Iedere diefstal is zeer vervelend voor de betrokkenen en wordt door ons tot in detail opgevolgd", gaat hij verder. "We kunnen de huidige indruk dat er sprake is van een reeks diefstallen echter niet bevestigen. We nemen de kwestie echter zeer serieus en beoordelen alle aan ons gemelde gevallen en nemen maatregelen om de veiligheid te verbeteren bij onze beveiligingsdienst", kondigt Sanden aan.

Gekkenhuis
Namens de gedupeerde standhouders laten Arij van Bree (Bree's New World), Bob Beumers (Masterlight), Eddy Versmissen (interieurlabel Versmissen), Henny Remeijer (Carpet Creations) en Jeffrey Koster (meubelindustrie Het Anker) weten tot op de dag van vandaag niets gehoord te hebben van de organisatie.

"Ik ben wel verbaasd over de stellingname van de beursdirectie", geeft Jeffrey Koster aan. "Toen ik aangifte ging doen bij de betreffende afdeling was het een komen en gaan van mensen die allemaal aangifte kwamen doen; koffiezetapparaten, projectoren, beamers, flatscreens en ga zo maar door. Degene die mijn aangifte opnam gaf zelfs aan dat het een gekkenhuis was. Dus er is wel degelijk sprake van een stortvloed aan diefstallen."

Reageren? leo@woen360.nl

Meer informatie:
imm cologne
www.imm-cologne.com