De diefstallen op imm cologne maken heel wat los. Zoals eerder gemeld is de beursstand van Meubelfabriek Theuns compleet leeggeroofd, terwijl bij de Deense buurman twee bankstellen werden gestolen. Verder kreeg ook de stand van Masterlight ongewenst bezoek; bijna alle vloerlampen, bijzettafeltjes, stoelen, barkrukken en kussens werden in de nacht van donderdag op vrijdag weggehaald. Verder werd bij Versmissen een Apple toetsenbord gestolen, bij Het Anker een dure 3D-projector en bij Bree's New World een grote flatscreen. De verwachting is dat nog meer exposanten de dupe zijn geworden van het dievengilde op imm.

Wonen360 heeft de directie van Koelnmesse GmbH verschillende vragen voorgelegd. In een statement laat de organisatie het volgende weten:
'Koelnmesse beschouwt diefstal in de beurshallen als een serieus probleem en pakt dit actief aan. Er wordt intern overleg gevoerd met onze beveiligingsafdeling om passende maatregelen te nemen. Wij zijn van plan het incident te onderzoeken en vooral na te gaan of er sprake is van een ongebruikelijke opeenstapeling van diefstallen. Wij zullen hierop reageren en de nodige stappen ondernemen. Daarnaast zijn we van plan contact op te nemen met de betrokken bedrijven om gezamenlijk passende maatregelen te ontwikkelen en de veiligheid in de beurshallen te garanderen. Koelnmesse hecht veel waarde aan het creëren van een veilige omgeving voor exposanten, bezoekers en medewerkers.'

Evaluatie
Een Nederlandse woordvoeder laat weten dat de vakbeurs komende woensdag (24 januari) wordt geëvalueerd. Hoog op de agenda staan de diefstallen.
Zorgwekkend is dat Meubelfabriek Theuns maandagmiddag (bijna vier dagen na de roof) nog he-le-maal niets had vernomen, ondanks herhaaldelijk verstuurde mails aan de hal-verantwoordelijke en tal van gepleegde telefoontjes aan de betrokken contactpersoon van Hall 10.1.
Door bemiddeling van de redactie van Wonen360 is er gisteravond (22 januari) eindelijk contact geweest tussen de directies van Koelnmesse GmbH en Meubelfabriek Theuns. Over de uitkomst zijn (nog) geen mededelingen gedaan. Vast staat dat de zaak onder de loep wordt genomen. "De gebeurtenissen zijn bijzonder bedroevend voor de getroffen deelnemers en deze hebben voor hen waarschijnlijk ook ingrijpende financiële gevolgen. We nemen het gebeurde zeer serieus. Met interne betrokkenen wordt het uitgebreid besproken
en diepgaand onderzocht", laat een Nederlandse woordvoerder weten.

Reageren? leo@wonen360.nl