Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Henny Remeijer van Carpet Creations: "Al die diefstallen zorgen voor een nare bijsmaak"

De olievlek van diefstallen op imm cologne wordt steeds groter. Ook in de beursstand van Carpet Creations zijn tijdens de Keulse vakbeurs spullen gestolen. "Er is bij ons gereedschap meegenomen, waaronder twee schroefmachines. Ook zijn we een zilveren koffer kwijt waarin schroevendraaiers, inbussleutels en doppensets zaten. Verder ontbreken er allerlei moeren en bouten. Tevens is er een tapijt gestolen; dat hing donderdagavond nog als enige aan de wand en is eraf gerukt. Het schot is beschadigd achtergebleven. Tot overmaat van ramp ben ik op de eerste beursdag ook nog mijn portemonnee kwijtgeraakt, met daarin al mijn bankpassen, rijbewijs en ID. Of die gestolen is of dat ik die zelf ben verloren, dat weet ik niet. Maar dat was gelijk al heel vervelend", vertelt Henny Remeijer dinsdagmiddag (23 januari) vanuit beurshal 4.2 waar ze nog aan het opruimen was.

Henny Remeijer tijdens de laatst gehouden imm cologne.

Henny is boos en windt er geen doekjes om. "Ze moeten met hun poten van je spullen afblijven! We wilden donderdagavond de karpetten van de wand halen. Geert vroeg: 'Heb jij de schroefmachines gezien?' Die bleken al eerder gestolen te zijn. De dieven hadden het zo gedaan dat we er eerder die week niets van gezien of gemerkt hebben, omdat ze andere koffers weer keurig hadden opgestapeld. Op de laatste avond hebben ze dan ook nog dat tapijt van de wand gehaald."

"We moesten vrijdagochtend eerst naar de bouwmarkt in Keulen om gereedschap te kopen", vervolgt Henny, "voordat we de stand konden afbreken. Het kost je zo anderhalf uur van je tijd. Maar goed, het staat niet in verhouding tot wat andere exposanten kwijt zijn.
Het is voor ons niet de eerste keer dat we de dupe zijn van diefstal. Jaren geleden zijn er van ons 13 tapijten gestolen. We hadden nu expres een hele grote ruimte achter de stand, waardoor we dachten dat onze spullen, die we in kisten hadden gestopt, daar veilig lagen. Niet dus.

Tijdens het afbreken van onze stand liep een beveiliger langs onze spullen te snuffelen. Ik zei: 'Wat doe jij hier?'. Hij zegt: 'Ik werk hier'. Ik zeg: 'Nou hier niet, dus wegwezen!'. Een grote bek kreeg ik. Hij zei dat hij personeel van de beurs was. Ik zei dat die niet te vertrouwen zijn en dat hij moest maken dat hij wegkwam, "anders ram ik je met dit houtje de stand uit", vertelde ik hem, dreigend met een spijkerlatje hahaha."

"Ik heb Koelnmesse nog niet gebeld, want we zijn nog veel te druk met andere dingen. Het is gewoon heel frustrerend, want je betaalt een boel geld om op imm te kunnen staan. Als er dan mensen op de beurs rondlopen die je niet kunt vertrouwen, dan vind ik dat heel kwalijk. Als exposant word je drie, vier keer gecontroleerd voordat je het beursgebouw binnen kunt, terwijl schoonmaakpersoneel en beveiligers met dozen tegelijk de hallen kunnen verlaten. Daar is gewoon geen controle op."

"De enige oplossing is als de beurs is afgelopen dat alles dicht gaat; niemand erin en niemand eruit. En dan pas vrijdagochtend met z'n allen afbreken. Zoiets moet het gaan worden."

"Verder zijn we hartstikke enthousiast over de beurs hoor", wil Henny nog gezegd hebben, "we hebben goede zaken gedaan. Maar al die diefstallen zorgen voor een nare bijsmaak. Het is gewoon heel vervelend. De beursorganisatie is verantwoordelijk; we horen wel wat woensdag uit die evaluatiebijeenkomst - zoals Wonen360 meldde - komt, want alles bij elkaar genomen bedraagt de schade vele, vele duizenden euro's", besluit ze.

Reageren? [email protected]

Meer informatie:
Carpet Creations
Goudenregen 14
8141 XA Heino
+31 (0)572 39 41 60
[email protected]
www.carpet-creations.com