Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Kohler neemt KLAFS over

Kohler, bekend van haar keuken- en badkameruitrusting, heeft de overname van KLAFS – fabrikant van sauna's, stoombaden en andere hydrothermische wellnessoplossingen - van EGERIA afgerond. Financiële details van de transactie worden niet bekendgemaakt.



Met het hoofdkantoor in Schwäbisch Hall, Duitsland, ontwikkelt, ontwerpt, produceert en verkoopt KLAFS innovatieve premium wellnessproducten, die zijn ontworpen om de persoonlijke spa-ervaring te perfectioneren en nieuwe mogelijkheden te creëren voor optimale ontspanning en actieve gezondheidszorg. Daartoe behoren sauna's, het SANARIUM, infraroodcabines, stoombaden, zwembaden en aanverwante wellnessproducten en -accessoires. Bovendien biedt het servicegerichte bedrijf alle diensten uit één hand, van ontwerpadvies en concept, tot planning en deskundige installatie. Het aanbod van KLAFS richt zich op zowel particuliere- als zakelijke klanten (waaronder hotels, fitnesscentra, spa's, etc.). Voor de particuliere sector heeft het bedrijf een uitgebreid direct-to-consumer showroomnetwerk opgebouwd, voornamelijk in Europa.

KLAFS heeft 850 mensen in dienst op locaties in Duitsland, Zwitserland, Oostenrijk, Polen, Nederland, Groot-Brittannië, Spanje en Mexico en zal onderdeel worden van Kohler's Luxury Brands & Wellness Division, waartoe ook andere gevestigde merken behoren, zoals Ann Sacks, KALLISTA, Robern en Kast Concrete Basins. KLAFS CEO Phillip Rock en CFO Jens Friedrich blijven in hun leiderschapsposities.

"KLAFS is een internationale marktleider, die onze passie voor innovatie en design en ons niet-aflatende streven naar uitzonderlijke wellnessproducten, -diensten en -ervaringen deelt," zegt David Kohler, voorzitter en CEO van Kohler Co. die de vierde leidinggevende generatie van de Kohler-familie vertegenwoordigt. "We zijn verheugd de KLAFS Group te verwelkomen bij Kohler en kijken ernaar uit om verdere groei te stimuleren in het segment van sauna- en spa-oplossingen."

"KLAFS heeft een bewezen staat van dienst met een dynamisch portfolio van in- en outdoor producten en diensten, ondersteund door toegewijde medewerkers”, aldus Bonnie Choruby, president van de Luxury Brands & Wellness Division. “We zijn erg blij dat het KLAFS-team onderdeel is geworden van Kohler en nu met ons zal samenwerken om onze leidende positie op het gebied van wellnessdesign in strategische markten verder uit te breiden.”

Phillip Rock, CEO van KLAFS, zegt: “Met inzet en toewijding hebben onze medewerkers een wereldwijd erkend merk van KLAFS gemaakt. Met Kohler achter ons, zullen we nieuwe deuren openen en ons succesverhaal naar een nieuw niveau tillen.”

Meer informatie:
KLAFS
www.klafs.nl

Kohler
www.kohler.com

Publicatiedatum: