Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Met een focus op duurzaamheid en 'perfecte imperfectie'

STG badkamers brengt frisse wind in badkamerdesign

In 2024 wil STG badkamers een frisse wind brengen in badkamerdesign, met een focus op duurzaamheid en 'perfecte imperfectie'. Deze tendens benadrukt individualiteit en verbinding met de natuur. STG badkamers zet kleur centraal in haar assortiment, van de levendige 'Color Popping'-trend met tinten als koraal en oxblood tot de subtiele ton-sur-ton benaderingen en monocolor stijlen. Deze veelzijdigheid in kleurgebruik benadrukt het streven naar unieke, functionele en mooie badkamers.STG badkamers speelt in op de hedendaagse verschuivingen in leefstijlen en woonbehoeften. Deze trends weerspiegelen een evolutie in huiselijkheid, woonvormen en duurzaam denken. Met een gevarieerd aanbod dat inspeelt op deze veranderingen, leggen ze de nadruk op ecologisch verantwoorde producten, waaronder gerecycleerde materialen en waterbesparende technologieën.

Focus op natuur wordt verder uitgediept met groene en aardse kleuren die een rustgevende sfeer creëren, het buitenleven naar binnen halen en het welzijn verbeteren. Groentinten, gecombineerd met retro- en vintage-elementen. De nood om uit de drukte van het dagelijkse leven te ontsnappen, vertaalt zich duidelijk ook naar het interieur.

De perfecte imperfectie
In 2024 focust STG badkamers op maatwerk in badkamerontwerpen, met collecties die zowel rust brengen als functioneel zijn. 'Warm minimalisme' gericht op een goede balans tussen persoonlijke smaak en comfort. Dit uit zich in subtiele kleurnuances en een gestructureerde, rustgevende inrichting, met beige en bruine tinten die zorgen voor een gevoel van rust en evenwicht. Deze tinten passen dan ook naadloos binnen diverse interieurstijlen, zoals Wabi Sabi, Japandi, Modern Seventies en Hotel Chique.

Tegelijkertijd viert STG badkamers de 'perfecte imperfectie', een trend die individualiteit omarmt. Deze stijl legt de nadruk op zelfexpressie met authentieke, persoonlijke interieurs. Ook uitgesproken kleuren en eclectische stijlen staan voorop, met opvallende tinten zoals Barbie-roze, bubblegum, koraal, oxblood en cordovan die een feestelijke sfeer in de badkamer creëren, passend bij de hedendaagse behoefte aan vreugde en positiviteit. Deze krachtige kleuren worden afgewisseld met subtielere opties zoals terracotta, vaak gecombineerd met kaki groen, voor een elegante en verfijnde uitstraling.

Art deco en monocolor
Art deco blijft een belangrijke trend in 2024, zich vernieuwend met ribbed details, ronde vormen en luxueus kraanwerk voor een verfijnde uitstraling. Monocolor toepassingen, met name in tinten als kaki groen en zandkleuren, creëren een harmonieuze en kalmerende sfeer. Deze stijl toont hoe één kleur een krachtig statement kan maken in de badkamer.

Vormgeving die indruk maakt en tijdloze Scandinavische stijl
In 2024 vernieuwt STG badkamers de vormgeving door conventionele designs te overstijgen, wat een extra dimensie aan de badkamer geeft. 'Edged' ontwerpen, beïnvloed door de Japandi-stijl, voegen een frisse draai toe met kenmerkende randen in waskommen en baden. 'Flat Shapes', vaak uitgevoerd in natuursteen, samen met 'Ribbed' details in glas en meubilair, weerspiegelen Art Deco-invloeden. Deze elementen worden gecombineerd met ronde en organische vormen. De Scandinavische stijl, gekenmerkt door het gebruik van eik, mat wit en zwart-witcombinaties, blijft een tijdloos elegante keuze in 2024, perfect voor liefhebbers van een minimalistische, serene en heldere esthetiek.

Meer informatie:
STG badkamers
www.stg-badkamers.be

Publicatiedatum: