Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Ideal Standard ontvangt zilveren medaille

Ideal Standard International, fabrikant van badkameroplossingen voor woningen, publieke gebouwen en zorgsector, is door EcoVadis bekroond met een 'zilveren medaille' als erkenning voor haar voortdurende inzet voor duurzaamheid.

EcoVadis plaatste Ideal Standard in de top 25% van meer dan 85.000 bedrijven die wereldwijd werden beoordeeld met behulp van zijn onafhankelijke beoordelingsplatform, dat de vier holistische gebieden milieu, ethiek, duurzaam inkopen en arbeid en mensenrechten omvat. Het rapport benadrukt een bijzonder sterke positie op het gebied van milieu en duurzame inkoop, en plaatst Ideal Standard ook in de top 15% in haar sector terwijl het pas haar eerste beoordeling door EcoVadis was.De zilveren medaille volgt op de publicatie van het eerste duurzaamheidsrapport van het bedrijf, Together for a Better Future, in maart, waarin een reeks doelstellingen werden uiteengezet op gebieden als CO2-uitstootvermindering, recycling, gezondheid, veiligheid en gelijke kansen op het werk. Het document beschrijft het geloof van Ideal Standard in transparantie in haar duurzaamheidspraktijken en verplichtte zich tot gekwantificeerde doelen op gebieden als CO2-voetafdruk, vermindering van plastic verpakkingsmateriaal en het gebruik van hout uit duurzame bronnen.

Jan Peter Tewes, CEO van Ideal Standard International, zei: "Dit is de laatste in een reeks van prestaties van Ideal Standard, waarbij we ons streven naar een duurzame bedrijfsvoering en verantwoorde bedrijfspraktijken ook daadwerkelijk nakomen, zoals uiteengezet in onze uitgebreide ESG-strategie."We zeggen al vele jaren dat de manier waarop we zaken doen net zo belangrijk is als de zaken die we doen, en onze deelname aan de EcoVadis beoordeling is weer een voorbeeld van onze wens om het juiste te doen en daar ook transparant over te zijn. We zijn vooral blij dat onze milieuprestaties als 'vergevordend' zijn beoordeeld, wat onze toewijding om duurzaamheidsprincipes te integreren in ons hele bedrijf bevestigt."

De EcoVadis-beoordeling erkent de ambitieuze duurzaamheidsbeloften, -praktijkvoorbeelden en -prestaties van Ideal Standard, waaronder het verwijderen van al het plastic voor eenmalig gebruik uit de verpakkingen, de publicatie van onafhankelijk gecontroleerde Environmental Product Declarations voor meer dan 4500 afzonderlijke producten en de implementatie van duurzaamheidscriteria in de productontwikkelingsfasen met behulp van de nieuwe EcoLogic-aanpak van het bedrijf.

Het beoordelingsrapport geeft ook specifieke aanbevelingen om de score voor het volgende jaar te behouden en te verbeteren. Fatima Mimoumi, Group ESG Director bij Ideal Standard, zei: "Deze prestatie zou niet mogelijk zijn geweest zonder de toewijding en inspanningen van het hele Ideal Standard team, wiens samenwerking en inzet in hun dagelijkse werk ons hebben geholpen dit belangrijke doel te bereiken. "We bedanken ook onze klanten en zakenpartners voor hun steun en vertrouwen. Het is een collectieve prestatie die ons stimuleert om door te gaan met het verbeteren van goede duurzaamheidspraktijken.

"Onze EcoVadis-beoordeling heeft ons veel aanbevelingen opgeleverd die we de komende jaren zullen prioriteren en implementeren in ons streven om onze resultaten bij toekomstige beoordelingen te verbeteren."

Meer informatie:
Ideal Standard International
www.idealstandard.com

Publicatiedatum: