Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Douche-wc in de duurzame badkamer: minder toiletpapier, meer comfort

Steeds meer mensen willen bewuster leven en zuinig omgaan met hulpbronnen. In de duurzame badkamer ligt de focus dan ook op producten die direct water en energie besparen. Er is met name een groot besparingspotentieel in de dagelijkse consumptie van toiletpapier, dat over het algemeen een slecht ecologisch evenwicht heeft. De douche-wc reinigt veel zachter, grondiger en duurzamer dan toiletpapier. Het verbetert ook de persoonlijke hygiëne, beschermt de huid en geeft een puur gevoel van frisheid. Dat meldt Duravit in haar persbericht.Slechte levenscyclusanalyse van toiletpapier
Volgens het WWF worden dagelijks zo'n 26.000 bomen vernietigd voor de productie van toiletpapier. Om aan de hoge comforteisen van de consument te voldoen, vertrouwen producenten op verse pulp van sparren-, berken- en eucalyptusbomen - hiervoor worden grote bosgebieden in Brazilië, Chili, Canada, Rusland en Uruguay gekapt. Tijdens de waterintensieve productie (ca. 50 liter vers water per kg toiletpapier) worden chemicaliën toegevoegd zodat het papier bijzonder zacht is, lekker ruikt of patronen op het oppervlak kunnen worden gedrukt.

Deze stoffen vervuilen het water na afvoer en zijn door de toevoegingen minder goed te recyclen. Erger nog is vochtig toiletpapier, dat moeilijk oplost en een groot probleem vormt voor de rioolwaterzuiveringsinstallaties. Sommige vochtige doekjes bevatten ook microplastics, formaldehyde houdende conserveermiddelen en andere chemische toevoegingen die naast de milieubelastende effecten tot huidirritatie kunnen leiden. Plastic afval van verpakkingen, verontreinigende stoffen en CO2 van transport komen daar nog bij.

De douche-wc als duurzaam alternatief voor toiletpapier
De douche-wc is het eigentijdse en duurzame alternatief voor toiletpapier. Praktischer dan bidets, het combineert toilet- en schoonmaakfuncties en neemt zelfs het daaropvolgende drogen over in modellen met een föhn. Op de lange termijn bespaart dit veel toiletpapier, wat tegelijkertijd goed is voor het milieu, de huid en het huishoudbudget. Schoonmaken met water is ook grondiger en hygiënischer dan met papier.

Het waterverbruik van een douche-wc-reiniging daarentegen is slechts 0,35 - 0,6 liter per minuut (afhankelijk van de ingestelde intensiteit). Bovendien is het door Duravit gebruikte systeem voor het verwarmen van water bijzonder energiezuinig: er wordt alleen warm water geleverd wanneer dat nodig is.

SensoWash Starck f biedt hygiënisch comfort
Iconisch en puristisch tegelijk, de SensoWash Starck douche-wc staat synoniem voor moderne, zachte en onberispelijke toilethygiëne. Met de bijbehorende SensoWash-app kan deze individueel worden geconfigureerd en optioneel met de afstandsbediening worden bediend.

Individuele gebruikersprofielen zijn te allen tijde toegankelijk. De temperatuur van het water en de intensiteit van de waterstraal kunnen zo precies worden aangepast aan de respectievelijke behoeften.

Technische verfijningen zoals een nabijheidssensor voor het automatisch openen van het deksel, gebruikersidentificatie in de stoel, verschillende instelmogelijkheden voor de stoelverwarming en de instelbare warmeluchtdroger en het geïntegreerde nachtlampje garanderen maximaal comfort. De SensoWash Starck f biedt ook mensen met een motorische handicap of ouderen een meerwaarde in het dagelijks leven.

Meer informatie:
Duravit
www.duravit.nl

Publicatiedatum: