Kind overlijdt door koord van rolgordijn

Een kindje van 1 jaar oud is vrijdagmiddag overleden in een kinderdagverblijf in het Belgische Luik. Het slachtoffer zou zijn gestikt in een koord van een rolgordijn. Er is een onderzoek ingesteld. Dat meldt De Telegraaf.

Zulke tragische ongelukken gebeuren nog steeds. Ook de tweejarige Noud overleed anderhalf jaar geleden door verstikking in een koord van een rolgordijn. Zijn ouders gaven januari vorig jaar een interview aan RTL Nieuws om vaders en moeders te wijzen op de gevaren.


Foto ter illustratie. © Johny Kristensen | Dreamstime.com 

Deskundigen weten dat je bij aankoop van raambekleding goed op moet letten of deze zonder koorden zijn of voorzien zijn van een veiligheidssysteem. 'Het gaat dan bijvoorbeeld om een breakaway-systeem. Hierbij breekt de lus na 5 seconden als er een gewicht van meer dan 6 kilogram op het trekkoord wordt uitgeoefend', meldt de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA).


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.