Nieuwe signalerings- en betaallijst incassodienst

De Incassoadministratie, waarvan de signaleringslijst deel uitmaakt, is conform de eisen van de Wet Bescherming Persoonsgegevens (WPB) aangemeld bij het College Bescherming Persoonsgegevens. Om de belangen van de op de lijst voorkomende debiteuren niet onnodig te schaden, is het doel van deze lijst je op de hoogte te brengen van mogelijke betalingsproblemen bij afnemers van leden of deelnemers. Het betreft geen advies over het al dan niet aangaan van handelstransacties met op de lijst vermelde afnemers. Dat meldt de CBM.

Het gaat hier om een lijst met incasso’s op handelaren. Incasso-opdrachten op particulieren zijn niet opgenomen. Op de lijst zijn alleen zaken vermeld, waarin ons 7 dagen na verzending van de eerste aanmaning nog geen volledige betaling of verweer bereikte.

Je verstrekt de gegevens van een vordering met als doel ons in staat te stellen deze vordering te innen. Diezelfde gegevens worden ook gebruikt om de aan alle leden en deelnemers te verstrekken signaleringslijst op te stellen. Hiervoor heb je toestemming gegeven met het verstrekken van de incasso-opdracht.

De op de lijsten voorkomende gegevens worden strikt vertrouwelijk verstrekt en zijn uitsluitend bestemd voor intern gebruik. Gegevens uit het overzicht mogen dus niet aan derden bekend gemaakt worden.

Meer informatie:
CBM
www.cbm.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.