Huisshow met Nijwie, MondiArt, Masterlight, Iccoon en Releazz

Het Anker Meubelindustrie verlegt haar horizon

"We hebben niet eerder zoveel nieuws gebracht als op deze huisshow", zegt Jeffrey Koster van Het Anker Meubelindustrie, als we hem op de tweede dag van het in totaal drie dagen durende event spreken. Samen met Nijwie/Le Chair, MONDiART, Masterlight, Iccoon en Releazz worden zondag, maandag en dinsdag (23 - 25 april) zowel bestaande als nieuwe collecties getoond.


Jeffrey poserend bij een deel van de nieuwe collectie Anker Studio.

Duidelijk is dat Het Anker, een grote speler in de Nederlandse en Europese meubelmarkt, het over een andere boeg gooit door drie nieuwe pijlers te presenteren, te weten: 1. Anker Studio (waarbij een mix & match-stoelenconcept centraal staat), 2. Anker One (alles op het gebied van duurzaamheid) en 3. Anker Projects (van waaruit hospitalitybranche bediend wordt).
"Deze drie nieuwe collecties staan op zichzelf en worden geheel op eigen wijze in de markt gezet. Daarbij is een belangrijke rol weggelegd voor Anker One. Daar zetten we zwaar op in. We hebben maar een aarde en daar moeten we zuinig op zijn. Als meubelproducent willen we op het gebied van duurzaamheid een voortrekkersrol nemen", stelt commercieel directeur Jeffrey Koster.


Ron Gubbels staat aan het roer van de afdeling Sustainability & Business Development, dat als pijler Anker One heeft gekregen.

Het is niet voor niks dat na twee jaar trouwe dienst Ron Gubbels (zie foto boven) aan de slag is gegaan als Sustainability & Business Development. Het bedrijf in Druten wil meer dan ooit werken aan de lange termijn bedrijfsresultaten én zorgen voor maatschappelijke waarden.
"Ik ben vorige week in Milaan geweest en dan wordt nog maar eens benadrukt dat werkelijk elk bedrijf met duurzaamheid bezig is", gaat Jeffrey verder. "Onder retailers leeft het nog minder, maar op de projectmarkt, die we bedienen vanuit Anker Projects, zien we een duidelijke toename. We werken op dat gebied ook met paspoorten (zie foto, red.) waarin omschreven staat welke duurzame materialen er zoal gebruikt zijn, van vulling tot verpakking. Van deze bank", zegt Jeffrey, onderwijl wijzend naar een groen/witte bank met daarboven de tekst Anker One, "zijn de hoezen vervangbaar. Eigenlijk koop je dan een bank voor het leven. De gebruikte materialen zijn waar mogelijk gerecycled, recyclebaar of 100% natuurlijk."


De gebruikte materialen zijn o.a. gerecycled metaal, dacron, hout van gecertificeerde oorsprong en gerecycled karton en plastic voor de verpakking.

Hippe stoelenconcept
De Anker Studio-collectie is een hippe stoelenconcept met een knipoog naar het verleden. Er is keuze uit 10 retromodellen in 4 framekleuren en 26 leerkleuren. "Daarmee creëer je een vrijwel oneindig aantal mogelijkheden. Alles mag, alles kan. Dat biedt dus oneindig veel voordelen voor de retailer. Voor winkeliers is een aantrekkelijk startpakket beschikbaar waarmee in één keer een complete presentatie voor de winkel in huis wordt gehaald."
"Nieuw is ook dat we vanaf heden met adviesprijzen werken. Daarmee sturen we de retailer, waarbij het gaat om elkaar voldoende marge te gunnen", aldus Jeffrey. 


De Anker Projects-modellen zijn voor de projectenmarkt. Deze  onderscheiden zich door vormgeving, materialen en comfort. 

Het is niet vreemd dat de meubelproducent uit Druten ook kiest voor de pijler Anker Projects. "We ervaren duidelijk dat de hospitality markt groeiende is. Zeker de laatste jaren. Een mooie aanvulling, zeker nu de retailmarkt op dit moment wat taaier is. Wat dat betreft gaan we steeds meer toe naar een traditionele meubeljaar, waarbij we nu in het laagseizoen zitten. Ik hoop en verwacht dat het na de zomer weer aan zal trekken."


In de showroom van Het Anker weten ze altijd leuke sfeertjes te creëren. De reguliere collectie bood ook het nodige nieuws.

Masterlight
Allround medewerker Ivo Witkamp is namens Masterlight aanwezig op de huisshow. Getoond wordt onder andere de nieuwe collectie Flute. Een serie bestaande uit moderne en minimalistische lampen. Ze ogen luchtig door het slanke ontwerp en nemen weinig ruimte in beslag. "Ideaal als leeslamp", aldus Ivo.

Manusje van alles binnen Masterlight Ivo Witkamp toont de nieuwe collectie Flute.

Nijwie/Le Chair had op Meubelbeurs Brussel al heel veel nieuws gebracht, maar in Druten worden alweer nieuwe collecties getoond, waaronder een tafelset (bijzet- en salontafels) met travertin bladen, voorzien van gladde of ribbelonderstellen. "Die zijn pas zaterdag binnengekomen, dus vers van de pers", vertelt Dennis Visscher. "We tonen ook de nieuwe lijn Stripe, bestaande uit onder andere tv-meubels bestemd voor het wat lagere segment."


Dennis Visscher poseert bij de meubelcollectie met travertin bladen.

Ook nieuw is dat Le Chair als exclusief importeur de complete collectie van Simone Albani laat zien. "We zijn daar een aantal jaren geleden mee gestart en deze is duidelijk groeiende. Onlangs hebben we een shop-in-shop van 100 m2 gebouwd bij Schippers in Emmen waarin zowel meubelen van Nijwie als Simone Albani staan. Hopelijk volgen er meer", geeft Dennis aan.


Bas Janssen showt de nieuwe serie relaxfauteuils Fancy.

Releazz
Bas Janssen van Releazz toont op de huisshow een compleet nieuwe serie relaxfauteuils onder de naam Fancy. Een vlotte collectie die als 'opstapprijs' geldt binnen het totaalassortiment van Releazz.  "We maken hiervoor gebruik van een andere mechaniek, waardoor hij net iets goedkoper in de markt kan worden gezet. Maar voor de rest is alles wat je qua opties en extra’s kunt wensen mogelijk", aldus Bas.


De hoofdingang van het meubelbedrijf in Druten.

Meer informatie:
Het Anker Meubelindustrie BV
Westerhout 7
6651 CW Druten
+31 (0)487512000
info@het-anker.nl      
www.het-anker.nl


Publicatiedatum:
Auteur:
©



Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.