Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Dit was de speech van Máxima bij Masterly - the Dutch

Gisteren, dinsdag 18 april, bezocht Koningin Máxima de Italiaanse stad Milaan, die deze week omgetoverd is tot designstad. Máxima is zelf ook een designliefhebber, dus ging ze langs meerdere ontwerpers om de nieuwste trends en producten te spotten. De dag sloot ze af met een bezoek aan Masterly, het Nederlandse paviljoen waar meerdere Nederlandse bedrijven en ontwerpers hun werken hebben gepresenteerd.

Masterly wordt georganiseerd door Nicole Uniquole en zij ontving, samen met de burgemeester van de stad, de koningin in Palazzo dei Giureconsulti. De speech die Máxima daar gaf, is hieronder in het Nederlands te lezen.


Foto:  © about.today.

Mijnheer de burgemeester, dames en heren,

''Wat is het heerlijk om in ‘bella Milano’ te zijn. En wat een geweldige dag heb ik gehad tijdens mijn bezoek aan de Salone del Mobile en verschillende designergemeenschappen in de stad.
Een dag is veel te kort om alles te zien. Maar het heeft me toch een redelijk goede indruk gegeven van de creatieve pracht van modern design en de impact die het heeft op onze samenleving en leefomgeving.''

''Wat mij keer op keer opvalt, is de prachtige symbiose tussen Italiaanse en Nederlandse ontwerpers. Italië en Nederland halen het beste in elkaar naar boven. Met name de stad Eindhoven heeft een nauwe band met Milaan. Italiaanse esthetiek en Hollandse durf: samen een recept voor succes!''

''Vandaag heb ik opmerkelijke resultaten gezien van de Italiaans-Nederlandse samenwerking. Zoals het Parco Biblioteca degli Alberi, in Isola. En het circulaire dorp aan de Piazza della Regione Lombardia.
Het maakt me erg trots om hier zoveel Nederlandse ontwerpers te mogen ontmoeten.''

''Nederland behoort al jaren tot de best vertegenwoordigde landen in Milaan. Honderden Nederlandse ontwerpers presenteren hun werk in de stad. Sommigen van hen staan ​​aan het begin van hun carrière. Anderen zijn al tientallen jaren internationaal bekend. En velen van hen zijn het levende bewijs dat ontwerpers aanjagers van verandering kunnen zijn en dat design een hulpmiddel kan zijn om een ​​duurzamere samenleving te bereiken.
Hier bij ‘Masterly’ kunnen we genieten van de mooiste voorbeelden van Nederlands design in al zijn diversiteit. Midden in het hart van de stad, naast de spectaculaire Duomo.''

''Ik wil curator Nicole Uniquole bedanken voor het mogelijk maken hiervan. En ik wil u, mijnheer de burgemeester, en de stad Milaan bedanken voor uw gastvrijheid. We voelen ons hier erg welkom. De Nederlandse ontwerpgemeenschap is zeer dankbaar voor de nauwe samenwerking en vriendschap met Milaan. Wij hopen dit nog vele jaren voort te zetten!''

''Grazie mille!''

Publicatiedatum: