'De 10 hoogtepunten van Milaan Design Week'

Wat was er veel te zien in Milaan tijdens Salone del Mobile. Bij De Interieur Club hebben ze afgelopen week hun sneakers aangetrokken, zijn ze op de fiets gesprongen en dwars door Milaan gereden om alles van Milaan Design Week te zien. "Wij kwamen ogen en oren te kort en hadden regelmatig FOMO omdat we online zulke toffe dingen voorbij zagen komen. De hippe wijken Brera en Isola leken soms wel ontploft zoveel mensen en ook bij Alcova waren de rijen lang maar het was het wachten meer dan waard", laat het platform voor interieurprofessionals weten. Hieronder worden de absolute hoogtepunten gedeeld.


1. Alcova
"Dit is wel de meeste spectaculaire locatie waar wij geweest zijn deze week in Milaan. Tegelijkertijd ook één van de drukste locaties tijdens Milaan Design Week. Alcova is een onafhankelijk designplatform en staat alweer voor de vijfde keer op Milaan Design Week, bedacht door Valentina Ciuffi (Studio Vedèt) en Joseph Grima (Space Caviar).

Alcova is gevestigd in de gigantische ruimtes van het voormalige slachthuis in Via Molise. Meer dan 100 onafhankelijke ontwerpers, nieuwe merken, galerieën, culturele instellingen en bedrijven zijn te zien in deze gebouwen met lege ruimtes. Ben je niet in Milaan geweest dit jaar en van plan volgend jaar te gaan? Zet Alcova op je lijst!

Bij Alcova kwamen wij onder andere Studio Thier & van Daalen tegen. Iris van Daalen & Ruben Thier delen hun fascinatie voor reflecties, kleuren en de elasticiteit van materialen. Zij zien het keer op keer als een uitdaging om deze zaken onder de knie te krijgen en te vertalen naar duurzame ontwerpen. Ze ontwerpen voor verlichting, meubels, sieraden, accessoires en unieke objecten, in opdracht van merken en labels of op eigen initiatief. Ze combineren hun gevoel voor esthetiek met verschillende technieken zoals digitale modellering en fabricage en vakmanschap om het volledige potentieel te benutten waarin innovatie en elegantie samenkomen.2. Rossana Orlandi - "Responsibility"

"Iedereen die ooit naar MDW is geweest, weet dat je zeker langs moet gaan bij de Italiaanse 'good mother; Rossana Orlandi. Aan de Via Matteo Bandello is haar galerij, via een dromerige binnenplaats kom je binnen en is een geweldige plek is om even uit te puffen.

“Duurzaamheid is maar een slogan. Verantwoordelijk zijn betekent goed weten wat je ontwerpt, hoe je het maakt, hoe het voelt en welke materialen je kiest. Van ontwerpers verwacht ik verantwoordelijkheid, lateraal denken en materiaalinnovatie", aldus Rossana Orlandi. Ze heeft de deuren geopend van haar galerie met briljante meubelontwerpen die verder gaan dan duurzaamheid in naam van Responsibility", aldus De Interieur Club.Lees hier de overige 8 hoogtepunten.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.