Verfbox.nl hoopt in 5 jaar circa 50 verfpakketten per dag te verkopen

Rutger Schaap en Diederik Knol: "Wij willen de Luxaflex onder de verfpakketten worden"

"We zien en merken om ons heen, dat heel veel doe-het-zelvers niet weten welke kwast of roller ze moeten kopen of wanneer je paarse of gele tape moet inzetten. En hoe je netjes kan kitten. Dit zijn gereedschappen en handelingen die bij iedere schilderklus van pas komen en wij leveren dit altijd standaard in een box inclusief die juiste uitleg c.q. handleiding." 

Dat zegt Rutger Schaap (39), die zichzelf een creatieve kwast noemt. Hij is met professioneel schilder en compagnon Diederik Knol (44) begonnen met Verfbox.nl. "Wij zijn dit met vol enthousiasme gestart, omdat we ervan overtuigd zijn dat de doe-het-zelver vaak net even dat extra beetje hulp kan gebruiken. Wij willen dus echt onze kennis delen en zo de thuisklusser ontzorgen."

Tijd om Diederik en Rutger (links op de foto) in de verf te zetten. Kijken of ze met hun verhaal een beetje uit de verf kunnen komen...

Hoe zijn jullie eigenlijk op dit idee gekomen? 
Rutger: "Tijdens mijn studententijd was ik al in het bezit van webshop Yourstuff.nl. Een webwinkel waarop elektronica en gadgets werd aangeboden in Nederland. Na het afronden van mijn studie heb ik de webshop verkocht en ben ik jarenlang commercieel werkzaam geweest bij multinationals (Sony, LG, Philips) in de zakelijke audiovisuele wereld."

Diederik Knol is sinds 2006 eigenaar-schilder van Knol Schilderwerken. "Ik ben een geboren ondernemer en veelal werkzaam in de particuliere sector in en rondom Utrecht. Als vakman kwam ik bij Rutger thuis en in de wijk doe ik het buitenschilderwerk. Zodoende hebben we elkaar ontmoet.

Tijdens het klussen kom je aan de praat, spreek je nog eens een keer af en voor je het weet zit je tijdens corona bij een thuisetentje te genieten van een restaurantbox. Een geweldig concept, waar de chef van een goed restaurant zijn kennis deelt, de manier van bereiden deelt en zijn ingrediënten dusdanig goed uitzoekt dat het voor de doe-het-zelf chef een stuk eenvoudiger wordt om toch een mooi resultaat op tafel te zetten.

Deze restaurantbox en de voorafgaande gesprekken is onze inspiratie geweest voor ons concept. Het doel dat we toen hadden was om van de thuisschilder een betere schilder te maken door het eenvoudig samenstellen van je verfpakket, inclusief de juiste ingrediënten en uitleg van de chef (de vakman) en dit alles snel thuisbezorgd. Met deze gedachtes zijn wij in mei 2022 aan de slag gegaan en nu 10 maanden later is onze website live. Uiteraard is het tot stand komen van idee tot een echt goed werkende webshop inclusief de juiste leveranciers een hele bevalling", weten de mannen inmiddels.

Leroy Wubbles
"Onze wens was wel van tevoren vastgesteld en dat was dat wij zochten naar een web development partij die echt met ons kon mee denken in de eenvoud van de stappen en het configureren en samenstellen van de verfpakketten. Zo zijn wij na meerdere partijen gesproken te hebben gekomen bij Leroy Wubbles, eigenaar van Wubble.nl. Een ontzettend fijne samenwerking zijn wij met hem aangegaan en hij heeft er mede voor gezorgd dat we staan waar we nu staan!

De webshop was uiteraard een zeer belangrijk onderdeel maar zonder een goed product kun je nog zo’n goede webshop hebben maar dan kom je er ook niet.

Tijdens het ontwikkelen van onze webshop zijn wij dus uitgebreid opzoek gegaan naar voor ons de beste leverancier c.q. groothandel voor de professionele gereedschappen en zijn wij gestart met ons eigen Nederlandse verflabel Verfbox Colours. Dit is uiteindelijk een samenwerking geworden vanuit de groothandel die ons in zijn geheel kan ontzorgen. Zo kunnen wij altijd de beste kwaliteit garanderen naar onze klanten. Daarnaast hebben wij werk gemaakt van onze verpakkingen en de 100% Nederlandse verf op waterbasis. Onze verf wordt altijd duurzaam vers gemengd in Nederland. Hier zijn wij trots op!

Wij zijn ontzettend blij met zowel onze webshop ontwikkelaar als de samenwerking, die wij hebben met onze leveranciers voor de verf benodigdheden en professionele verf onder ons eigen label Verfbox Colours."

Hoe werkt het Verfbox.nl-concept precies? 
"Verfbox is een alles in één-verfpakket samengesteld door de vakman. Professionele kwaliteit verf en gereedschappen inclusief goede instructies van de vakman. Je kiest zelf je type verfklus, je kleur verf en de hoeveelheid liters en/of vierkante meters en Verfbox vult de box verder aan met de juiste gereedschappen om de klus te klaren.

Ons concept is ontstaan vanuit het principe om de doe-het-zelver aan te moedigen. De thuisschilder een betere schilder te maken door onze vakman Diederik, die zijn ervaringen deelt in instructievideo’s en instructiefolder."

Wat zijn de sterke punten van Verbox.nl?
"Het is een unieke manier van samenstellen in 4 stappen. Daarnaast is het 100% professionele Nederlandse verf en is er keuze uit 56 populaire kleuren van Verfbox Colours. Als Verfbox selecteren we de juiste ingrediënten voor een perfect resultaat. Dus zelf geen gedoe en keuzestress in de bouwmarkt. Het is een alles-in-één verfpakket voor de prijs van verf-only van de bekende merken. En niet onbelangrijk: vandaag besteld is morgen vers gemengd en gratis verzonden..."

Hoe staat het met de concurrentiepositie?
"In de online verfwereld is veel concurrentie, echter zijn deze veelal product georiënteerd i.p.v. oplossingsgericht. Wij willen echt ontzorgen en eigenlijk gewoon zeggen: “wanneer je een verfbox aanschaft hoef je het alleen nog maar aan te brengen”.
Onze webshop-bezoekers moeten het vertrouwen krijgen en niet de keuzestress ervaren, die je bij de concurrentie wel ziet. Daar vindt je een enorme hoeveelheid aan verfmerken, verschillende soorten kwasten en rollers, 5 soorten tape en bijvoorbeeld 10 verschillende soorten kit etc. Onze vakman weet wat jij nodig hebt en dat leveren wij om de klus te klaren, inclusief die juiste uitleg."

Waar willen jullie pak ‘m beet over vijf jaar staan?
"Wij willen onze webshop rustig op- en uitbouwen met steeds meer mogelijkheden. Hopen over 5 jaar ongeveer 50 verfpakketten per dag te verkopen. Dit hopen wij te bereiken door verschillende soorten verfpakketten aan te bieden. Denk naast de muurverf box en plafondverf box ook aan de trapverf box, meubelverf box etc.
Daarnaast willen wij de Luxaflex onder de verfpakketten worden. Wanneer men denkt aan een verfpakket moeten ze direct denken Verfbox!

Wij hopen dit te bereiken door inhoudelijk professionele verfpakketten aan te bieden inclusief de juiste instructies."

Meubelwinkels
"Verder is ons doel om in de nabije toekomst samenwerkingen aan te gaan met meubelwinkels en webshops, die momenteel nog geen verf verkopen maar wel uitvoerig bezig zijn met interieuradvies richting hun klanten, zij helpen met inrichtingen. Ons Verfbox Colours-label kan perfect gebruikt worden in hun etalages en stylekamers. Onze manier van samenstellen kan in onze ogen perfect geïntegreerd worden voor (zakelijke) partners op hun eigen webshop, waardoor ook zij verfpakketten kunnen aanbieden aan hun klanten rechtstreeks vanuit hun eigen webwinkel. Hiermee hopen wij een win-win-win situatie te creëren, zodat deze webshops of winkels een schitterende verfkleur en dus verfpakket kan aanbieden bij de kleur bank of bij de nieuwe keuken, die zij graag willen verkopen."

Meer informatie:
Verfbox.nl
Veldkersvliet 35
3545 DG Utrecht
info@verfbox.nl 
www.verfbox.nl


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.