Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Marie-Gon deelt tips om je trip naar de Design Week in Milaan goed voor te bereiden

Marie-Gon deelt een paar tips om je trip naar de Design Week in Milaan goed voor te bereiden. "Ben je niet van plan om te gaan, maar wil je wel alles weten van wat daar te zien is, kom dan naar de LIVE presentatie die Christine Boland en ik geven in de nieuwe showroom van TÉGL in Barneveld", laat Marie-Gon weten op LinkedIn. Hieronder worden 10 tips gegeven:

  1. Heb je nog geen accommodatie geboekt, doe dat dan zo snel mogelijk. Vandaag dus. Dit is het kostbaarste deel van je trip.
  2. Je hoeft niet per se midden in het centrum te zitten met je hotel of airbnb, de presentaties en shows zijn helemaal verspreid over de stad. Maar plan je plek vlakbij een metro station of tramhalte zit, dan ga je efficiënt met je tijd om.
  3. Deel een accommodatie: als je met 4-en een airbnb kunt boeken, dan deel je de kosten en dat scheelt. Als je van plan bent om met de auto te gaan, is een hotelletje aan het COMO-meer ook een optie, een stuk lager in prijs en omdat je je eigen vervoer hebt, kun je prima naar Milaan rijden.
  4. Wil je niet teveel geld uitgeven aan eten, dan heeft Italië een geweldig concept: Happy Hour. Tussen 17-19 uur neem je een drankje, en in veel leuke cafés staan er hapjes op de counter die je er gratis bij krijgt. Verwacht geen grote borden met pasta bolognese, maar het stilt zeker de honger en het is gezellig.
  5. Maak een mapje aan op je laptop, en verzamel daar alle info die je vindt. Ik heb zo’n map afgelopen week alvast aangemaakt, want vanaf nu beginnen alle nieuwsbrieven binnen te komen, waarin wordt aangekondigd waar alle shows en presentaties te vinden zijn. (En borrels).
  6. Maak van tevoren een slimme route: alles ligt erg verspreid, dus cluster een aantal adressen, zodat je niet als een pingpong bal door de hele stad hoeft.
  7. Heb je 2-3 dagen en je moet keuzes maken, dan zijn dit de must-sees:
    1. Masterly (dutch design gecureerd door nicole uniquole)
    2. Certosa
    3. Alcova
    4. Isola district
    5. Rosanna Orlandi
    6. Triennale (museum)
  8. Ben je van plan om naar de Rho Fiera te gaan (de beurs) ga dan vooral naar Satelite: dit zijn jonge ontwerpers die met vernieuwende designs komen.
  9. Veel leuke winkels varen mee op de populariteit van de Design Week. Vooral in het gebied Brera en Garibaldi, is het heerlijk om rond te lopen. Er zijn veel bijzondere winkels in Milaan. Als je er tijd voor hebt, ga dan zeker naar Corso Como 10 en naar Antonio Marras (Via Cola di Rienzo)
  10. Wissel je schoenen dagelijks om, neem blarenpleisters mee en een heerlijke verkoelende crème voor je voeten. Die krijgen het namelijk wel te verduren.
Publicatiedatum: