Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Fotoreportage van Nederlandse en Belgische exposanten

Maison&Objet trok 67.429 bezoekers, waarvan 3288 Belgen en 2200 Nederlanders

Van 19 t/m 23 januari stonden de deuren van Parc des Expositions wagenwijd open voor professionele bezoekers van de wintereditie van Maison&Objet. Met 2337 exposanten en 67.429 bezoekers (waarvan 3288 uit België en 2200 uit Nederland) had de beurs een internationaal karakter. Vakbezoekers konden zich vijf dagen achter elkaar laten inspireren door de laatste trends op interieurgebied. Tegelijkertijd vond in het centrum van de Franse hoofdstad Maison in the City plaats en het Paris Deco Off event, waarbij tal van stoffen, behang- en textielmerken hun nieuwste collecties toonden.

Op de Parijse beurs spotte de redactie van Wonen360 meerdere woon- en interieurtrends. We zetten ze op een rijtje:

1. Slow living: hierbij stonden natuurlijke materialen centraal, denk aan bamboe, rotan. De wat 'bohemian' style, gecombineerd met veel neutrale kleuren als beige, champignon kleur en opvallend: de NUDE kleur, ook in zacht- en oudroze varianten terug te zien. Veel op de wanden, maar ook als stof op meubelcollecties.

2. Kleur: Felle kleuren is helemaal hot, zowel in decoratie artikelen als ook in servies, keramiek en verlichtingsarmaturen. In meubels zagen we de fellere kleuren minder vaak terug. 

3. Retour brute materialen: De industriële stijl is al wel een beetje op zijn retour, maar we zagen toch veel (oude) bouwmaterialen gecombineerd met wit keramiek bijvoorbeeld of zwarte moderne decoratiestukken. Hele oude antieke materialen, als antieke kroonluchters kregen een nieuw jasje door er hippe lampenkapjes op te monteren. 4. Geometrische vormen/patronen in meubels, textiel en vloerkleden. Geen 'saaie' neutrale stoffen meer, maar juist veel patronen en geometrische vormen in stoffen, behang en op meubels! In zowel neutrale kleuren, als ook fellere kleuren. 

5. Outdoor gecombineerd met indoorproducten: outdoor wordt steeds vaker gecombineerd met indoor. Steeds meer bedrijven lanceren outdoorproducten als meubilair, maar ook verlichtingsobjecten die zowel in- als outdoor gebruikt kunnen worden.

Naast deze nieuwe interieur- en woontrends zagen we de bouclé stof nog steeds veel terugkomen in de meubelstoffen. Ook de organische vormen in meubels en verlichtingsobjecten zijn nog populair onder de woontrends. 

Fotoreportage
Namens Wonen360 maakten Marie-Elise Bruins Slot en Leo Elenbaas een fotoreportage van (vrijwel) alle Belgische en Nederlandse (interieurgerelateerde) standhouders op Maison&Objet. De exposanten waren over het algemeen genomen tevreden over de opkomst. Vooral de eerste dagen was het erg druk, de wandelgangen waren vol vakbezoekers. De orders kwamen daarentegen wat minder snel op gang, niettemin wordt teruggeblikt op een zeer goede beurs. Op naar de volgende editie, die van 07-11 september 2023 plaatsvindt. 

Bekijk hier de foto's. 

De volgende editie van de beurs is van 7-11 september 2023.


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.