Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Milieu en besparing belangrijkste reden voor verduurzaming

Een beter milieu (36%) en het verlagen van de energierekening (35%) zijn de belangrijkste motivaties om een woning te verduurzamen. Nederlandse huishoudens hebben voornamelijk een kortetermijnfocus bij verduurzaming. Jongeren vormen op deze regel een duidelijke uitzondering. Dit blijkt uit Duurzaam Wonen, een grootschalig onderzoek van Multiscope onder bijna 6000 Nederlanders.

Milieu minder vaak genoemd De belangrijkste motivaties om een woning te verduurzamen zijn het nastreven van een beter milieu (36%) en het verlagen van de energierekening (35%). Het belang van het milieu daalde het afgelopen jaar van 43% naar 36%. Comfortabeler wonen is voor 30% een reden om de woning te verduurzamen.

Motivaties

Geen langetermijnfocus
Opvallend is dat huishoudens niet echt een langetermijnfocus hebben bij de verduurzaming van hun woningen. Dit blijkt uit het feit dat slechts 20% het ziet als een goede investering naar de toekomst en 12% het doet om de woning in waarde te laten stijgen. De meest genoemde motivaties zijn veel meer op de kortetermijngericht.

Jongeren verduurzamen voor de toekomst
Opvallend is dat 18- tot en met 34-jarigen aanzienlijk minder verduurzamen voor het milieu (27%) dan de andere leeftijdscategorie├źn. Deze leeftijdsgroep noemt wel relatief vaak dat het een investering is (23%) die zij willen terugverdienen wanneer de woning in waarde stijgt (13%).

Meer informatie:
Multiscope
www.multiscope.nl

Publicatiedatum: