Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Rodolfo Dordoni voor Minotti: vrijheid in het modulaire zitsysteem

Een detail dat volume wordt is de essentie van het Goodman ontwerp, het nieuwe modulaire zitsysteem van Rodolfo Dordoni voor Minotti. Een comfortabel zitmeubel ontworpen met stiksels: de inspiratie achter dit ontwerp is het grafische karakter van de jaren zeventig, het vermogen om de complexiteit van dingen terug te brengen tot een paar onderscheidende kenmerken.

Het teken van het matelassé stiksel, typisch voor de kleermakerij van Minotti, trekt schaduwen en licht op de zitting en creëert de sensatie van een gewatteerde kruisbekleding.

Het systeem hangt aan de vloer op verfijnde bronzen of gepolijst chromen metalen poten en een perimeterframe dat bij dezelfde afwerkingen past.

Het volume van de eendelige zitting is bijzonder ergonomisch en comfortabel dankzij het gebruik van de innovatieve technologie: het systeem van pocketveren is gecombineerd met een laag polyurethaan vulling in gelaagde dichtheden die een consistent gevoel van zachtheid en gezelligheid geven. Compactheid en zachtheid komen samen in hetzelfde bankconcept, waardoor hij zowel geschikt is voor een formeler gebruik als voor extreme ontspanning.

Het modulaire zitsysteem Goodman kan worden opgebouwd uit de meest traditionele configuraties tot de meer dynamische, mogelijk gemaakt door een reeks individuele componenten die de leefruimte animeren: eindelementen, hoekelementen, centrale eenheden, chaise-longues. Elk element is als een puzzelstukje dat met andere kan worden samengevoegd om de eigen woonomgeving van de ontwerper te bepalen.

Het ongebruikelijke accessoire bestaande uit een voorgevormd dienblad bekleed met zadelhuid kleeft perfect aan het volume van de armleuning, net als een zadel, waardoor het zitsysteem volledig veelzijdig is, aangezien het kussen kan worden omgevormd tot een functionele koffietafel die altijd bij de hand is.

Bron: archiproducts.com

Publicatiedatum: