Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Maersk biedt retailers met te grote voorraad optie om vrachtaankomst te vertragen

De Deense scheepvaartgigant Maersk biedt importeurs de mogelijkheid om hun zeevracht opzettelijk te vertragen als een manier om grotere voorraden tegen te gaan. Dat meldt het bedrijf in een statement.

Morten Juul, Hoofd Ocean Management Aziƫ-Pacific van Maersk: ''Hoge inflatieniveaus en energiekosten blijven een belangrijk punt van zorg voor consumenten en verminderen momenteel de vraag naar vervoersdiensten. Het tempo van de marktnormalisatie was sneller dan verwacht, en de combinatie van lagere verkopen en kortere doorlooptijden (door verminderde congestie) resulteert in volle magazijnen in de VS en Europa. We verwachten dat de voorraadniveaus zullen stabiliseren in het vierde kwartaal en een terugkeer naar normale boekingspatronen. Bij Maersk werken we nauw samen met onze klanten om hen door deze turbulente periode te helpen, waarbij we opties bieden om de aankomst van vracht zowel te versnellen als te vertragen om te voldoen aan de tijdelijke verandering in het vraagpatroon, en we zien een consistente verbetering in de tijdigheid van beide laden en afleveren van containers.''

Markt trends
Volgens de mondiale maatstaven van economische bedrijvigheid en vertrouwen bleef de wereldeconomie volgens de logistieke dienstverlener in het derde kwartaal aan kracht verliezen, met een scherpe vertraging in de VS, Europa en China. De wereldwijde inkoopmanagersindices voor september wezen allemaal op een vertraagde groei. De wereldwijde samengestelde PMI bleef in september gelijk op 49,7, hoewel het cijfer vanwege de feestdagen geen input uit China en India bevatte. Een figuur onder de 50 toont een krimp in het fabricagesentiment. De verhouding tussen de wereldwijde productieorders en de voorraad is in september ook verder gedaald tot 0,94, terwijl de exportorders in de verwerkende industrie ook terugliepen. Dit zal een verdere impact hebben op de containervervoersmarkt, die tussen mei en juli al een negatieve volumegroei kende in de meeste transacties. Het is waarschijnlijk dat de daling van de vrachttarieven voor spotcontainers zich voortzet.

Publicatiedatum: