'Meubelindustrie Amerika kent opnieuw grootste krimp van gehele verwerkende industrie'

De verwerkende sector blijft verzwakken en staat nu dicht bij stagnatie. In het oktoberrapport van het Institute for Supply Management werd de productiesector gemeten op 50,2%, de laagste stand sinds mei 2020 en een daling van 0,7% ten opzichte van september. Dat betekent dat de verwerkende industrie bijna is gestagneerd, want een meting onder de 50 wijst op een krimp. Dat meldt Furniture Today.


The Manhattan Bedroom Collection van meubelfabrikant Levi.

Volgens het magazine blijft de Amerikaanse verwerkende sector groeien, maar in het laagste tempo sinds het herstel van de coronavirus pandemie begon. Dat zegt ISM-voorzitter Timothy R. Fiore. "Aangezien de panelleden de afgelopen vijf maanden een daling van het aantal nieuwe orders meldden, geeft de indexwaarde van oktober aan dat bedrijven zich voorbereiden op een mogelijk lagere vraag in de toekomst."

Van de 18 afzonderlijke industrie├źn die door de ISM worden erkend, daalde de meubelsector opnieuw het sterkst. Deze sector heeft sinds mei elke maand de grootste daling gekend.

Meer positief is dat meubelen de grootste verbetering van de leveringssnelheid van leveranciers te zien gaven. De sector meldde ook minder te betalen voor grondstoffen. In het algemeen noteerde de industrie hogere voorraden dan in september en een lagere orderportefeuille.

Lees hier het complete artikel.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.